Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Wallet & van Weezel

In de EO-podcast ‘Wallet & van Weezel’ gaan Natascha van Weezel en Bart Wallet met elkaar in gesprek over wat er leeft in én rondom de joodse wereld. Een goed gesprek hierover is na 7 oktober, rondom de gebeurtenissen in Gaza, urgenter dan ooit. Lees meer

In de EO-podcast ‘Wallet & van Weezel’ gaan Natascha van Weezel en Bart Wallet met elkaar in gesprek over wat er leeft in én rondom de joodse wereld. Een goed gesprek hierover is na 7 oktober, rondom de gebeurtenissen in Gaza, urgenter dan ooit. Wereldwijd zorgt dit conflict voor heftige discussies, geweld en antisemitisme. Ook in Nederland worden joodse scholen beveiligd, durven mannen niet meer met een keppel de straat op en halen joden hun mezoeza van de voordeur af.

Bart & Natascha
Bart Wallet is hoogleraar Joodse studies aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij de eerste voltijds leerstoel voor joodse geschiedenis in Nederland bekleedt. Hij is een vooraanstaand auteur op het gebied van joodse geschiedenis en religiegeschiedenis. Natascha van Weezel is auteur en documentairemaker. Haar werk wordt sterk beïnvloed door haar familiegeschiedenis, met ouders Anet Bleich en wijlen Max van Weezel, beide kinderen van Holocaustoverlevenden. Haar opa leerde haar dat als dit met één minderheid kan gebeuren, het elke minderheid kan overkomen. Van Weezel benadrukt het belang van nuance en menselijkheid te behouden, vooral in tijden van toenemende polarisatie.

--:--