Ga naar submenu Ga naar zoekveld

2Doc Kort: Het wonder van Oirsbeek

Filmmakers van over de hele wereld vertellen in een minuut of tien hoe een actuele ontwikkeling haar of hem persoonlijk raakt. Een documentaire als een videobrief, van de maker aan de kijker. Lees meer

Nu te zien op NPO Start

De bloedende tranen van Maria in een Limburgs rijtjeshuis

In de huiskapel van het echtpaar Meessen uit Oirsbeek huilt Maria bloedtranen als er slecht (wereld)nieuws voorbijkomt op televisie. Makers Jaap van Heusden en Kees-Jan Mulder zagen er een documentaire in, maar wilden absoluut wegblijven bij een 'Man bij hond'-achtige reportage. 2Doc.nl ging met ze in gesprek.

De woonkamer van Susannah en Leon Meessen staat vol met heiligenbeelden die hun tranen niet kunnen bedwingen. Een wonder, geloven ze. Het echtpaar bereidt zich erop voor dat hun woonkamer annex huiskapel zal veranderen in een internationaal bedevaartoord, waar miljoenen pelgrims hun heil zullen zoeken.

Van Heusden en Mulder volgden, samen met cameraman en visueel kunstenaar Jefta Varwijk, het echtpaar tijdens hun dagelijkse bezigheden, die vooral in het teken staan van bidden en het verwerken van de boodschappen die ze vanuit de hemel doorkrijgen.Je vindt het hele gesprek op de site van 2Doc.

Still uit 'Het wonder van Oirsbeek'.

Still uit 'Het wonder van Oirsbeek'.

--:--