Ga naar submenu Ga naar zoekveld

2Doc: Last Male on Earth

Ver van ons bed, op de savanne van Kenia, leeft de laatste mannelijke noordelijke witte neushoorn op aarde. Lees meer

Zijn naam is Sudan en hij leeft niet alleen. Hij wordt verzorgd door bevlogen verzorgers, beschermd door bewakers elke dag vastgelegd door toeristen, filmploegen en fotografen van over de hele wereld. Wetenschappers zijn vastberaden om met innovatieve technieken zijn soort alsnog terug te zetten op aarde als hij er niet meer is. Wat is toch de aantrekkingskracht van de dreigende verdwijning van deze neushoornsoort? En wat zegt dat over onze eigen soort?

Op de dag van zijn overlijden, 19 maart 2018, was hij even wereldnieuws: Sudan, de allerlaatste mannelijke, noordelijke, witte neushoorn. Deze documentaire toont zijn laatste levensdagen op de Keniaanse savanne, dagen waarin hij 24/7 liefdevol wordt verzorgd door gewapende rangers en wordt beschermd tegen stropers en dagelijks wordt bezocht door tientallen toeristen en journalisten. Ondertussen zetten elders in de wereld in verschillende laboratoria wetenschappers met de nieuwste technieken alles op alles om zijn soort voor uitsterven te behoeden. Sudan is op het laatst van zijn leven het middelpunt van een ware kermis, opgetuigd door de mens, die Sudans soort naar het randje van de afgrond bracht en die er nu alles aan doet om die te redden.

Bekijk de trailer

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
2doc: Last Male on Earth

Bekijk hier

2doc: Last Male on Earth

Ver van ons bed, op de savanne van Kenia, leeft de laatste mannelijke noordelijke witte neushoorn op aarde.

Regie: Floor van der Meulen
Prijzen: Flamingo Award op het WFFR in Rotterdam
Christian Paulussen won The Tree of Knowledge op het  International Science Film Festival World of Knowledge 2020 in St. Petersburg voor het camerawerk
Nominatie: De Golden Kapok Award op het Guangzhou IDFF in China

--:--