A Perfect Planet en A Perfect Planet: The making of

Vanaf donderdag 6 mei zendt de EO de nieuwe BBC-natuurdocumentaireserie ‘A Perfect Planet’ uit op NPO 1. In vijf delen toont deze indrukwekkende reeks hoe het leven op onze planeet mogelijk is dankzij een uniek evenwicht van de natuurkrachten. Er wordt ingezoomd op vulkanen, de zon, het weer, oceanen en de invloed van de mens.

Nu kijken

Bekijk de laatste aflevering

Van donderdag 10 juni 2021 op

Mensen
Mensen

Met deze serie wil de EO ook een appèl doen om op een verantwoorde manier met de aarde om te gaan. De aarde is een volmaakte planeet, maar ze staat onder spanning. Elk jaar raakt zij meer uitgeput. Daarom is inzet voor herstel van de natuur en bewustwording van de kwetsbaarheid van de aarde van essentieel belang. Voor de EO zijn natuur en duurzaamheid dan ook belangrijke thema’s.

Voorproefje

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Vijf delen
In ‘A Perfect Planet’ wordt uitgelegd hoe de levende planeet werkt. In vijf delen wordt getoond hoe natuurkrachten als het weer, golfstromen, zonne-energie en vulkanen de grote diversiteit aan leven op aarde aansturen, vormgeven en ondersteunen. Daarbij wordt ook duidelijk hoe goed dieren zijn aangepast aan de grillen van de natuur.

Making of
Naast de vijf delen van de indrukwekkende serie zijn er ook vier ‘making of’-afleveringen die worden uitgezonden op NPO 1. Op 6, 12 en 27 mei en op 3 juni om 16.40 uur. In deze specials worden de filmcrews gevolgd die grote uitdagingen moeten aangaan in hun strijd tegen de elementen tijdens het filmen voor ‘A Perfect Planet.’