Ga naar submenu Ga naar zoekveld

elke maandag rond 23.25 uur op NPO 2

Adieu God?

In ‘Adieu God?’ gaat Tijs van den Brink met bekende Nederlanders in gesprek over God, geloof en geloofsgemeenschap. De gasten in dit programma zijn in hun persoonlijk leven met religie in aanraking gekomen, meestal in hun opvoeding. Vaak zegden ze de kerk of geloofsgemeenschap vaarwel. Maar namen ze daarmee ook afscheid van God?

Nu kijken

Bekijk de laatste aflevering

Van maandag 18 oktober 2021 op

Martijn Koning
Martijn Koning

Nieuw seizoen ‘Adieu God?’ najaar 2021

Dit najaar zijn te gast:
11 oktober: Adriaan van Dis
18 oktober: Martijn Koning
25 oktober: Natacha Harlequin
1 november: Twan Huys
8 november: Henny Huisman

Spannende en openhartige gesprekken

Presentator Tijs van den Brink heeft inmiddels bijna 150 afleveringen gemaakt van Adieu God? ‘Van die gesprekken heb ik geleerd dat de verschillen tussen gelovigen en ongelovigen kleiner zijn dan ik dacht.’
 
In eerdere seizoenen sprak Tijs onder anderen Dries van Agt, Theo Maassen, Herman Finkers, Ferd Grapperhaus, Robbert Dijkgraaf, Trijntje Oosterhuis, Jan Terlouw en Sylvana Simons. Hoe zijn zij in aanraking gekomen met geloof? Zijn ze ermee opgevoed en hebben ze besloten de kerk te verlaten? Of zijn ze juist, tegen de stroom van de tijd in, gebleven? En, gelovig of ongelovig: hoe proberen ze zin te geven aan hun leven?

Tijs neemt een beeld van Jezus mee naar het gesprek om de gast te vragen naar hoe hij of zij naar Jezus kijkt. Gasten krijgen ook de ruimte om Tijs te bevragen op zijn geloof. Dat levert spannende en openhartige gesprekken op over de grote vragen van het leven.

Adieu God?/Mariabeeld