Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Alles van waarde

Een film waarin twee mannen ’s nachts uitgescholden en mishandeld worden door een groep jongeren. Lees meer

Nu te zien op NPO Start

Waarom willen de slachtoffers daar geen aangifte van doen? Zowel een filmmaker als een rechercheur proberen te achterhalen wat er is gebeurd.

De aangrijpende film ‘Alles van waarde’ vertelt het verhaal van Marc, een gelovige man, getrouwd met zijn Amerikaanse vrouw Christy. Maar hij wordt verliefd op een man en worstelt met zichzelf, zijn geloof en zijn omgeving. Teun Luijkx en Abe Dijkman vertolken hoofdrollen in de Telefilm van Stanley Kolk naar een scenario van Cecilie Levy.

‘Alles van waarde’ is een fictief verhaal, maar wel gebaseerd op levensverhalen en ervaringen van gelovige homo’s die ook mee hebben gedacht bij de totstandkoming van deze film. Met deze film wil de EO de strijd inzichtelijk maken die een gelovige homo kan voeren met zichzelf, met God en met zijn omgeving om zichzelf te mogen zijn. De EO wil inzicht geven in de worsteling die christelijke homo’s kunnen ervaren en het gesprek rondom geloof en geaardheid verder ondersteunen.

Cast en productie
Cast: Teun Luijkx, Abe Dijkman, Julia Akkermans, Sinem Kavus, Anna Keuning, Carly Wijs, Patrick Stoof, Lisa Smit, e.a.
Regie: Stanley Kolk,
Scenario: Cecilie Levy,
Producent: Family Affair Films

Telefilms
Telefilms zijn speelfilms voor televisie die inspelen op actuele thema’s. De coproducties van onafhankelijke producenten en de publieke omroep krijgen financiële steun van CoBO (Stichting Co-productiefonds Binnenlandse Omroep).‘Alles van waarde’ is een samenwerking tussen CoBO (Stichting Co-productiefonds Binnenlandse Omroep), NPO 3 en de EO.

Wellicht ook interessant voor je?

Hemel, hel en regenboog

De documentaire Hemel, hel en regenboog volgt John Lapré (35) op zijn missie om homoseksualiteit bespreekbaar te maken en zo de refo- en evangelische wereld van binnenuit te emanciperen.

Ken je mij?

Homoseksuele mannen en vrouwen delen hun ervaringen over sociale acceptatie in christelijke kring. Ze hebben allemaal te maken met het hetzelfde hete hangijzer in de kerk. Uit de kast komen als homoseksueel. Hoe reageren hun mede-gelovigen hierop? Welke ervaringen hebben ze? Welke worstelingen maken ze door? De deelnemers van het programma schrijven brieven aan elkaar en luisteren naar elkaars persoonlijke geloofsverhaal. Lees meer over het programma of kijk de serie.

De kast, de kerk en het koninkrijk

In de documentaire De kast, de kerk & het koninkrijk vertellen drie generaties gelovige homoseksuelen over hun leven en geloof. Vaak legden ze een lange, moeilijke weg af om hun geloof en hun geaardheid met elkaar te verenigen. Ook ondervonden ze weerstand in hun kerk, maar ze weigerden eruit te stappen.

Ik ken er geen, ik ben er geen

Hoe is het voor LHBT'ers om op te groeien in een kerk waar men denkt dat niemand 'er een is' en waar 'homo' niet meer is dan een grap of scheldwoord? Wat is de rol van christelijke hetero's in het creëren van een veilige kerk voor iedereen? Televisiemaker Marnix Haak gaat met deze vraagstukken aan de slag. Samen met domineeszoon en homoseksueel Frans Blokhuis gaat Haak op pad om verhalen te horen van jongeren die in de kast én in de kerk zaten.  Kijk deze indrukwekkende docu.

De weergave van deze post vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
--:--