Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Amazing Grace

Giovanca Ostiana neemt acht bekende Nederlanders, samen met hun captains, mee op een muzikale reis door de roots van gospel. Lees meer

Nu te zien op NPO Start

Kijk alle afleveringen nu op NPO Start

Giovanca daagt Charly Luske, Carolina Dijkhuizen, Lucas Hamming, Desray Manders, Lisa Loeb, Edwin Jonker, Elske DeWall en Dries Roelvink uit in een voor hen nog onbekend muzikaal genre. Aan teamcaptains en coaches Shirma Rouse en Berget Lewis, die hun roots in de gospel hebben, de opdracht om de kandidaten te begeleiden op deze uitdagende en soms emotionele reis. De twee leren de kandidaten de essentie van gospel; de bezieling en vocale techniek. Iedere kandidaat treedt op met een groot koor onder leiding van gospelartiest en musical director Elvis E.

Giovanca neemt de deelnemers samen met de captains mee op een reis door de roots van gospel. In vijf afleveringen leren ze meer over de boodschap van het genre en geven ze klassieke gospelnummers en moderne hits hun eigen gospelsound.

Verbinding en hoop

Gospel verbindt en geeft hoop. Giovanca: “Gospel raakt en inspireert mensen wereldwijd. Hoe komt dat toch? In het programma komen twee werelden bij elkaar: mensen die met de kerk en gospel zijn opgegroeid en mensen die er onbekend mee zijn. Dat levert magische momenten op. Ben je geloofwaardig als je als niet-gelovige een gospelnummer zingt? Waar komt de bezieling vandaan? Elke aflevering levert nieuwe verrassingen en antwoorden op.”

Gospel bij de EO

Gospel bij de EO

Gospelmuziek raakt en inspireert mensen wereldwijd, gelovig én niet gelovig. Waar komt die bezieling vandaan?

Meer Gospel

The Gospel Guides

Wil jij meer weten over gospel? Kijk de online serie 'The Gospel Guides' waarin negen bekende Nederlanders je bij praten over de geschiedenis van gospel en de invloed van nu. 

Je vindt de serie hier

Presentator

Gepresenteerd door

Giovanca Ostiana

--:--