Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Been There Done That

Loiza Lamers, Dionne Slagter, Sonja Silva en Thomas van Grinsven zijn vier BN'ers die ooit in een periode van hun leven behoorlijk in de put zaten en er ook weer uitkwamen. Deze BN'ers worden gekoppeld aan jongeren die nu met dezelfde problemen zitten. Lees meer

Dionne Slagter staat de 21-jarige Romy bij die aan anorexia lijdt. Dionne heeft vanaf haar puberteit ook een aantal jaar aan deze eetstoornis geleden. Romy heeft al eerder op het randje van de dood gezeten en zit nu aan de sondevoeding. Dionne zet alles op alles om Romy in te laten zien dat er een leven is zonder anorexia.

Naast anorexia zijn depressie, verslavingen, genderdysforie, adoptie en overgewicht een aantal van de thema’s waar de jongeren mee te dealen hebben. 'Been There, Done That' zijn acht unieke afleveringen waarin BN'ers en jongeren als buddy’s streven naar een gelukkiger leven. Het EO-programma laat zien dat het onoverkomelijke misschien niet zo onoverkomelijk is als het soms lijkt. Zij aan zij gaan ze naast de jongeren staan en proberen samen moeilijkheden te overwinnen.

Loiza

Loiza Lamers stapt in de wereld van de 18-jarige Dewi, een transvrouw die aan het begin van haar transitie staat. Loiza heeft altijd veel steun van haar familie gekregen, maar Dewi kan niet van hetzelfde geluk spreken. Zij en haar broer moeten elkaar weer vinden en Loiza zet alles op alles voor acceptatie.

Sonja

Sonja Silva volgt Jennifer (28), die onlangs een gastric bypass operatie heeft gehad. Jennifer ziet de operatie als een wondermiddel voor haar overgewicht. Jennifers gezondheid en haar gezin staan nu op het spel en Sonja moet alles uit de kast trekken om Jennifer te stimuleren voor een gezonde levensstijl te gaan.

Thomas

Bram (16) is ernstig gepest omdat hij homoseksueel is. Bram heeft door de pesterijen wekelijks stemmingswisselingen en verzet zich tegen depressie. Thomas van Grinsven worstelt ook nog regelmatig met zijn trauma en gaat er alles aan doen om Bram uit zijn onzekerheid te trekken.

Raffaëla

Raffaëla Paton staat de 21 jarige Alex bij die na ruim 10 jaar verslaafd te zijn geweest aan onder andere speed nu voor het eerst drie maanden clean door het leven gaat. Alex heeft al die jaren in een drugsbubbel geleefd en maakt nu voor het eerst kennis met zaken die heel normaal zouden moeten zijn zoals werk of simpel tandarts bezoek.

Jody

Jody Bernal staat in 'Been There Done That' een jong meisje bij die niet alleen door haar biologische ouders maar ook door haar adoptieouders is afgestaan. Jody heeft jarenlang zelf geworsteld met zijn adoptie en weet als geen ander hoe het voelt om je nergens thuis te voelen. In deze aflevering wordt hij door het verhaal van de jongere na al die jaren weer geconfronteerd met alle pijn en verdriet die adoptie soms kan veroorzaken.

Lange Frans

Lange Frans staat een jongere bij met een alcoholverslaving. Frans is nu zelf al een aantal jaar clean en weet als geen ander hoe zwaar deze strijd is.

Bekijk de trailer

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
--:--