Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Bijbelen met sterren

In 'Bijbelen met sterren' (seizoen 2) delen Lenny Kuhr, Berget Lewis en Teun Föhn wat verschillende Bijbelteksten voor hen betekenen. Lees meer

Nu te zien op NPO Start

Het meest gelezen boek ter wereld staat centraal in het deze afleveringen van het EO-programma Bijbelen met sterren. Drie bekende Nederlanders gaan aan de slag met Bijbelteksten onder leiding van Amelandse dominee Anne-Meta Kobes. In een villa dicht bij de duinen van Den Haag gaan Lenny Kuhr, Berget Lewis en Teun Föhn in gesprek over wat verschillende Bijbelteksten betekenen voor hen. Bas Ragas is de verteller van deze teksten. Iedereen deelt een bekend Bijbelverhaal die verbonden is met hun eigen levensverhaal. Ook krijgen ze een persoonlijke Bijbeltekst van Anne-Meta waarover ze met elkaar in gesprek gaan.

Lees bij het Vlaams-Nederlands Bijbelgenootschap alle teksten uit 'Bijbelen met sterren'.

Anne-Meta Kobes

Aan dominee Anne-Meta Kobes de taak om alle verschillende levensverhalen en vragen te verbinden met Bijbelse verhalen. Is er een boodschap voor iedereen of zijn de oude verhalen toch te oud en te moeilijk? Anne-Meta Kobes is dominee op Ameland. Ze werkt daar in een kleine hechte gemeenschap. Voor Bijbelen met sterren nam ze de boot en verruilde ze de pastorie op het eiland voor een villa om de verhalen van de BN-ers te horen én om hen te begeleiden in hun Bijbelse zoektocht. Er wordt gelachen, gemijmerd, gefilosofeerd en zelfs gezongen in de villa.

--:--