Ga naar submenu Ga naar zoekveld

woensdag 10 maart 2021 om 20.30 uur op NPO 1

Concert van hoop - 2021

Tijdens het Concert van hoop traden Guus Meeuwis, Diggy Dex, Suzan & Freek, 3JS, OG3NE, Stef Bos en Edsilia Rombley op.

Klik op een lied om een lied te delen

Stef Bos - Samen staan we sterk
Stef Bos - Samen staan we sterk
Diggy Dex - Altijd Dichtbij
Diggy Dex - Altijd Dichtbij
OG3NE - Lights and shadows
OG3NE - Lights and shadows
Guus Meeuwis - Proosten
Guus Meeuwis - Proosten
Suzan & Freek - Goud
Suzan & Freek - Goud
Edsilia Rombley - Als ik weer bij jou ben
Edsilia Rombley - Als ik weer bij jou ben

Niemand alleen

Het Oranje Fonds zet zich in voor een samenleving waarin niemand er alleen voor staat. Ook jij kunt klaar staan voor anderen. Door een kaartje te sturen (gratis aan te vragen) of maatje te worden voor iemand die wel een steuntje in de rug kan gebruiken. Word jij wandelmaatje, leesmaatje, boodschappenmaatje, schuldhulpmaatje, huiswerkmaatje of sportmaatje? Meld je hier aan.

Op 10 maart zond de EO het tweede ‘Concert van hoop’ uit, live vanuit een leeg Rotterdam Ahoy. Met het Oranje Fonds wil de EO door muziek en verhalen opnieuw hoop geven. 

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Maatjes
In de uitzending zijn hoopvolle verhalen te zien van mensen die zich als maatje via het Oranje Fonds inzetten voor een ander, omdat juist nu niemand er alleen voor moet staan. Zoals het verhaal van mevrouw Rommens en Kiki van Gerwen. Kiki wilde graag iets doen voor een ander en maakt nu digitale wandelingen met mevrouw Rommens. Met haar telefoon in de hand loopt Kiki in de oude buurt van mevrouw Rommens die door haar COPD klachten niet veel meer buitenkomt en zo oude herinneringen op kan halen.

Word ook een maatje
Word ook een maatje

Wil jij maatje worden? Er zijn meer dan 40.000 maatjes nodig.

Live op NPO Radio5

Het tweede ‘Concert van hoop’ was deze keer ook live te beluisteren via de EO op NPO Radio 5. Tussen 20.00 – 22.00 uur was er een speciaal radioprogramma te horen waarin er vooruit gekeken en teruggeblikt werd met de geportretteerde ‘maatjes’ die zich inzetten of geholpen worden via het Oranje Fonds. De presentatie van het radioprogramma was in handen van EO-presentator Henk van Steeg. Hij sprak een aantal artiesten voorafgaand aan het concert en blikt met hen terug op het afgelopen jaar. Wat waren voor hun persoonlijk de momenten waarop ze extra hoop nodig hadden? En ook na afloop praatte hij met een aantal artiesten na en wilde hij weten hoe ze het concert hebben ervaren.

Concert van hoop 2020

28 oktober 2020

Concert van hoop 2020

Het eerste Concert van hoop vond plaats op 28 oktober 2020 en leverde prachtige reacties en liedjes op. Nagenieten? Bekijk en luister het concert hier terug.

Presentator

Gepresenteerd door

Bert van Leeuwen