woensdag 10 maart 2021 om 20.30 uur op NPO 1

Concert van hoop - 2021

Een jaar na het uitbreken van de coronapandemie zendt de EO een tweede ‘Concert van hoop’ uit, live vanuit een leeg Rotterdam Ahoy. Samen met het Oranje Fonds wil de EO door muziek en verhalen opnieuw hoop geven. Tijdens het concert zijn er optredens van Guus Meeuwis, Diggy Dex, Suzan & Freek, 3JS, OG3NE, Stef Bos en Edsilia Rombley, begeleid door het Metropole Orkest.

Niemand alleen

Het Oranje Fonds zet zich in voor een samenleving waarin niemand er alleen voor staat. Ook jij kunt klaar staan voor anderen. Door een kaartje te sturen (gratis aan te vragen) of maatje te worden voor iemand die wel een steuntje in de rug kan gebruiken. Word jij wandelmaatje, leesmaatje, boodschappenmaatje, schuldhulpmaatje, huiswerkmaatje of sportmaatje? Meld je hier aan.

Maatjes
In de uitzending  zijn hoopvolle verhalen te zien van mensen die zich als maatje via het Oranje Fonds inzetten voor een ander, omdat juist nu niemand er alleen voor moet staan. Zoals het verhaal van mevrouw Rommens en Kiki van Gerwen. Kiki wilde graag iets doen voor een ander en maakt nu digitale wandelingen met mevrouw Rommens. Met haar telefoon in de hand loopt Kiki in de oude buurt van mevrouw Rommens die door haar COPD klachten niet veel meer buitenkomt en zo oude herinneringen op kan halen.

Live op NPO Radio5

Het tweede ‘Concert van hoop’ wass deze keer ook live te beluisteren via de EO op NPO Radio 5. Tussen 20.00 – 22.00 uur was er een speciaal radioprogramma te horen waarin er vooruit gekeken en teruggeblikt werd met de geportretteerde ‘maatjes’ die zich inzetten of geholpen worden via het Oranje Fonds. De presentatie van het radioprogramma was in handen van EO-presentator Henk van Steeg. Hij sprak een aantal artiesten voorafgaand aan het concert en blikt met hen terug op het afgelopen jaar. Wat waren voor hun persoonlijk de momenten waarop ze extra hoop nodig hadden? En ook na afloop praatte hij met een aantal artiesten na en wilde hij weten hoe ze het concert hebben ervaren.

Presentator

Gepresenteerd door

Bert van Leeuwen