Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Concert van hoop - 2021

Tijdens het Concert van hoop traden Guus Meeuwis, Diggy Dex, Suzan & Freek, 3JS, OG3NE, Stef Bos en Edsilia Rombley op. Lees meer

woensdag 10 maart 2021 om 20.30 uur op NPO 1

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Maatjes
In de uitzending zijn hoopvolle verhalen te zien van mensen die zich als maatje via het Oranje Fonds inzetten voor een ander, omdat juist nu niemand er alleen voor moet staan. Zoals het verhaal van mevrouw Rommens en Kiki van Gerwen. Kiki wilde graag iets doen voor een ander en maakt nu digitale wandelingen met mevrouw Rommens. Met haar telefoon in de hand loopt Kiki in de oude buurt van mevrouw Rommens die door haar COPD klachten niet veel meer buitenkomt en zo oude herinneringen op kan halen.

Word ook een maatje

Wil jij maatje worden? Er zijn meer dan 40.000 maatjes nodig. Klik hier voor meer info

Live op NPO Radio5

Het tweede ‘Concert van hoop’ was deze keer ook live te beluisteren via de EO op NPO Radio 5. Tussen 20.00 – 22.00 uur was er een speciaal radioprogramma te horen waarin er vooruit gekeken en teruggeblikt werd met de geportretteerde ‘maatjes’ die zich inzetten of geholpen worden via het Oranje Fonds. De presentatie van het radioprogramma was in handen van EO-presentator Henk van Steeg. Hij sprak een aantal artiesten voorafgaand aan het concert en blikt met hen terug op het afgelopen jaar. Wat waren voor hun persoonlijk de momenten waarop ze extra hoop nodig hadden? En ook na afloop praatte hij met een aantal artiesten na en wilde hij weten hoe ze het concert hebben ervaren.

Concert van hoop - 2020

Tijdens het Concert van hoop 2020 vertolkten Maan, Miss Montreal, Van Velzen, Andre Hazes Jr., Nick & Simon, Elske DeWall en Trijntje Oosterhuis hoopvolle muziek om Nederland een hart onder de riem te steken. Hier vind je alle info en kun je terugkijken.

Presentator

Gepresenteerd door

Bert van Leeuwen

--:--