Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Crux

Hoe helpen geloof, principes en idealen de geportretteerde anno 2022 in het dagelijkse leven en de keuzes die daarbij horen? Lees meer

elke zaterdag vanaf 8 januari om 19.15 uur op NPO 2

Hoe helpen geloof, principes en idealen de geportretteerde anno 2022 in het dagelijkse leven en de keuzes die daarbij horen?

Neo gaf alles weg

In de eerste aflevering is Neo de Bono (44) te zien. Als succesvol internetondernemer had hij veel geld en veel huizen, maar hij heeft alles weggegeven. Neo vertelt waarom hij nu in de Haagse Moerwijk woont, waar armoede heerst. Voor de bewoners is hij van onschatbare waarde. Zo zegt één van hen: “Het lijkt alsof je uit de hemel bent komen vallen. Dat je bent gestuurd door God of de Schepper om je dingen te doen.” Rozemarijn van ‘t Einde is theoloog en geestelijk verzorger maar sinds een jaar ook klimaatactivist. Het blokkeren van wegen, bezetten van vervuilende bedrijven en het zich laten arresteren is voor haar geen vrijblijvende optie meer, maar de enige manier om haar stem te laten horen. En als het moet, wil ze verder gaan dan dat. Het verbaast haar dat niet alle christenen en vooral de kerk mee de barricaden op gaan. Crux volgt haar tot aan de frontlinie van haar strijd voor een beter klimaat.

Geloofsverhalen

In het programma wil de EO bijzondere mensen met een geloofsverhaal een plek geven, en de relevantie van het geloof voor het maatschappelijk leven en actuele ontwikkelingen duiden. Arjan: “Mede door dit programma wordt dit een heel herkenbare uitzendavond. Dus ik hoop echt dat het voor veel mensen een traditie wordt om op zaterdagavond naar de EO te kijken.”

De weergave van deze post vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Crux - De online serie over heilige huisjes

In 2021 maakten we de online serie Crux waarin Joram Kaat met zijn sidekicks de meest uiteenlopende items besprak.Volg de link om de serie te zien

--:--