Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De Anti Pest Club

Op 26 maart 2015 werd in Nederland de wet sociale veiligheid op scholen (antipestwet) aangenomen, die op 1 augustus van datzelfde jaar in werking trad. Deze wet houdt in dat alle scholen wettelijk verplicht zijn maatregelen te nemen tegen pesten. In het kader van deze wet werd de Week tegen Pesten opgezet. Tijdens deze week zond NPO Zapp speciale programma's uit over pesten. Als onderdeel van deze week zond de EO Anti Pest Club uit. Lees meer

De Anti Pest Club

In iedere aflevering staan basisschoolklassen centraal waar gepest wordt. In een poging om dit pestgedrag de kop in te drukken, gaat presentatrice Anne-Mar Zwart in gesprek met de klas om te bedenken wat ze zouden kunnen doen om dit te bewerkstelligen. Ze vormen met elkaar een Anti Pest Club, waarin ze zich actief inzetten om het pesten te stoppen en de onderlinge sfeer te verbeteren.

In 2019 werd er ter gelegenheid van het eerste lustrum een special uitgezonden waarin wordt teruggeblikt op de vijf uitgezonden seizoenen. Hierin vertellen oud-kandidaten hoe het verder met ze is gegaan na deelname aan de Anti Pest Club.

Presentator

Gepresenteerd door

Anne-Mar Zwart

--:--