Ga naar submenu Ga naar zoekveld

za. 10, 17 en 24 juli op NPO 3

De Boomhut Battle

In De Boomhut Battle gaan families een onderlinge competitie met elkaar aan: wie bouwt de mooiste, creatiefste en technisch beste boomhut van Nederland?

Nu kijken

Bekijk de laatste aflevering

Van zaterdag 3 juli 2021 op

De Boomhut Battle
De Boomhut Battle

Samen met hun ouders bouwen kinderen in een week tijd een hele gave boomhut in de achtertuin die beoordeeld wordt door dé boomhutexpert van Nederland: Peer Meijs. En het is flink aanpakken, want de deadline is krap en het moet wel een hut zijn waarin goed gespeeld kan worden! Presentatrice Anne Appelo zoekt de families regelmatig op om te horen hoe het gaat. Zijn de kinderen een beetje tevreden over het werk van hun ouders? Zij is er om de ouders en kinderen een steuntje in de rug te geven en ze ook op de hoogte te brengen van de concurrentie verderop! 

De familie Verschuure uit Goes bestaat uit een vader, een moeder, vier biologische kinderen en zes pleegkinderen. Hun doel is een plek te maken waar de kinderen zich kunnen terugtrekken als de drukte van het gezin hen wat te veel wordt. Dit grote gezin neemt het op tegen de familie Van Bijleveld uit Amsterdam: de vader en moeder van Castor en Mirne zijn gescheiden. Gelukkig gaan ze harmonieus met elkaar om en bouwen ze samen een hut op het water! Ook de vriendin van hun vader bouwt mee. In Nijmegen wonen Ylou en Isis met twee moeders. Deze bouwvrouwen laten zien dat ze in hun achtertuin een hut met een heel originele vorm kunnen bouwen, een driehoek in plaats van een vierkant! In Groenekan wonen onze laatste deelnemers: de familie Agterberg. Emil bouwt de hut samen met zijn ouders en zusje Naomi speciaal voor zijn broer Sep. Sep heeft een beperking en is gek op kerken en dus komt er in hun achtertuin een kerkhut!

Presentatrice

Gepresenteerd door

Anne Appelo