Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De Kist

Presentator Kefah Allush praat met bekende Nederlanders over de dood, de zin van het leven en de mogelijkheid van een leven na de dood. Lees meer

vanaf maandag 5 september op NPO 2
Bekijk via NPO Start

Nieuw seizoen, nieuwe gasten

Dit seizoen gaat Kefah langs bij Filemon Wesselink, Hans Klok, Karin Bloemen en Jan de Hoop. Kijk vanaf 5 september naar de prachtige gesprekken. 

De EO vindt het gesprek over het leven en de dood belangrijk en relevant. Met respect voor het onderwerp maken we een serieus en toegankelijk programma. De Kist leidt tot gesprekken over wat waardevol is hier op aarde en prikkelt zowel gasten als kijkers om na te denken over het leven na de dood. Zonder al te veel omwegen komen de grote vragen van het leven op tafel.

Jubileum: 200e uitzending en boek

In de 200e aflevering van De Kist ging Kefah voor het eerst in de geschiedenis van het programma terug naar een gast. Zeven jaar na hun eerste ontmoeting spreekt hij opnieuw met Ernst Daniël Smid. In 2014 vertelde Ernst Daniël over het sterfbed van zijn vrouw Roosje. Intussen is er veel veranderd in het leven van Ernst Daniël. Door de ziekte van Parkinson gaat praten, zingen en bewegen steeds moeilijker. Omdat hij merkt dat hij achteruitgaat en niet weet hoe lang hem nog gegeven is, heeft Ernst Daniël haast om te leven. Om de dingen te doen die hij nog wel kan. Zoals optreden en genieten van zijn kinderen en kleinkinderen. 

Muziek in podcast De Stem - Ernst Daniël Smid

Lees ook over:

Muziek in podcast De Stem - Ernst Daniël Smid

Boek

Ter ere van het jubileum verscheen er ook een boek ‘De Kist – bekende Nederlanders over de grote vragen van het leven’, met prachtige uitspraken van bekende Nederlanders over onderwerpen als verlies, rouw, eigen sterfelijkheid, euthanasie, dementie, zelfdoding, leven na de dood en afscheid nemen. Met uitspraken van o.a. Hugo Borst, Biban Mentel, Maarten van der Weijden, Ronald Giphart en vele anderen. Het boek verscheen op 28 september en is bij verschillende (online) boekwinkels te koop.

Sonja Barend Award

Voor de gesprekken in de ‘De Kist’ ontving Allush meerdere nominaties voor de Sonja Barend Award. In 2019 won hij deze prijs, voor het beste televisie-interview, voor het gesprek met voormalig Commandant der Strijdkrachten Peter van Uhm.

Paul Blokhuis in 'De Kist': 'Er zit een bal in mijn buik, een oerhuil die er nog niet uitgekomen is'

Lees ook over:

Paul Blokhuis in 'De Kist': 'Er zit een bal in mijn buik, een oerhuil die er nog niet uitgekomen is'

Presentator

Gepresenteerd door

Kefah Allush

--:--