Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zondagavond tussen 20.00 en 22.00 uur op NPO Radio 5

De Muzikale Fruitmand

Het verzoekprogramma met psalmen, lofzangen en geestelijke liederen. Luisteraars kunnen een verzoek indienen voor verjaardagen, jubilea of ter bemoediging bij ziekte. Met de wekelijkse rubrieken 'De Bijbel Open' met ds. Arie van der Veer, 'Ik mis je', de pastorale rubriek 'Ik zou wel eens willen weten' en 'Niet Alleen'.

Nu luisteren

50 jarig jubileum!

In de afgelopen vijftig jaar werden duizenden christelijke verzoeknummer gedraaid voor verjaardagen, jubilea of speciaal voor iemand die een steuntje in de rug kon gebruiken. ‘De Muzikale Fruitmand’ is bijna even oud als de EO, die in 1967 werd opgericht. Het is één van de langstlopende programma's op de Nederlandse radio.

Onderlinge liefde
EO-presentator Tjitske Volkerink: “De kracht van de ‘Fruitmand’ is de onderlinge liefde voor elkaar. Het is écht een programma voor en door de luisteraars. Zij maken het programma met hun verhalen en verzoeken. Het enige wat wij doen, is dat goed begeleiden. En dat al vijftig jaar lang.”  

Top 10 aangevraagde liederen in De Muzikale Fruitmand

Lees ook over:

Top 10 aangevraagde liederen in De Muzikale Fruitmand

Jubileummaand

Op zondag 30 mei is er een extra lange uitzending van De Muzikale Fruitmand van 18.00 – 22.00 uur op NPO Radio 5. Tjitske Volkerink presenteert deze uitzending samen met Gerja Wolf. Remco Hakkert levert bijdrages vanuit het land waar hij vaste luisteraars opzoekt. Zo gaat hij langs bij een 100-jarige luisteraar die maandelijks brieven schrijft aan de redactie waarin ze altijd een psalm aanvraagt voor familie of vrienden. Tussen 20.00 – 21.00 uur is de uitzending live te volgen op het YouTube kanaal van de EO.  

Vraag gratis het jubileumliedboek aan!

Vraag gratis het jubileumliedboek aan!

Exclusief voor EO-leden hebben we een heel leuke actie: ter ere van haar vijftigjarig jubileum heeft De Muzikale Fruitmand een speciaal liedboek uitgebracht.

Vraag nu aan!

Terugkijken: De Muzikale Fruitmand vanaf Opwekking

De Muzikale Fruitmand-jubileummaand begon op zondag 23 mei tijdens het Pinksterevenement Opwekking, die dit jaar ook zijn 50e editie vierde. De videostream van het programma is hieronder terug te kijken.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Veelgestelde vragen

Hoe vraag ik een lied aan?
Dat kan door het invullen van dit formulier.

Krijg ik ook het door mij aangevraagde lied te horen?
Dat ligt eraan hoe lang van te voren u uw verzoek indient. Elke week stuurt u tientallen verzoeken in voor de fruitmand. In de uitzending is plek voor ongeveer 15 liederen. Om aan uw verzoek te kunnen voldoen moet uw aanvraag minstens anderhalve week van te voren bij ons binnen zijn. Komt uw verzoek daarna nog bij ons binnen, dan plaatsen wij uw verzoek bij een ander lied. 

In verband met het coronavirus komen er meer verzoeken dan gebruikelijk binnen. Hierom kan uw verzoek niet altijd op de gewenste datum worden uitgezonden.

Hoe kan ik zien welke liederen in de uitzending gepland staan?
Op donderdagavond voor de uitzending staat de muziek online.

De Muzikale Fruitmand is alleen te horen op zondagavond?
De uitzending op zaterdagavond heet Nederland Zingt Gospel. In dat programma zitten geen verzoeken.

Meer informatie?

demuzikalefruitmand@eo.nl

Presentatrice

Gepresenteerd door

Tjitske Volkerink