Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De vrouwen van Jezus van Nazareth

Volg Kefah Allush in de voetsporen van vier vrouwen die een belangrijke rol hebben gespeeld in de verspreiding van het evangelie. Lees meer

Nu te zien op NPO Start

In aanloop naar kerst treedt Kefah Allush in de voetsporen van vier vrouwen die een belangrijke rol hebben gespeeld in de verspreiding van het christelijk geloof. Het nieuwe EO-programma ‘De vrouwen van Jezus van Nazareth’ duikt in de levens van Maria Magdalena, Maria de moeder van Jezus, Helena Augusta en Nino van Georgië. Alle vier waren zij een drijvende kracht achter de het succes van het vroege christendom. Wat was hun relatie met Jezus? En wat leren we van hen over de positie van de vrouw in de vroege kerk en de maatschappij van toen?

Kefah verkent het leven van Jezus en de invloed van zijn boodschap op de wereld vanuit een nieuw perspectief. Daarvoor reist hij door onder andere Turkije, Frankrijk, Polen, Israël en Georgië en ontmoet hij onderweg allerlei mensen die hem verder helpen in zijn zoektocht. Kefah: “In de christelijke geschiedschrijving is de rol van vrouwen vaak ondergewaardeerd. In mijn eigen leven zijn diverse vrouwen van wezenlijk belang geweest. Hoe zit het dan precies met de rol van vrouwen in de verspreiding van het Evangelie? Ik was ervan overtuigd dat die rol groter moet zijn geweest, dan nu vaak wordt aangenomen. Daarom ben ik dit programma gaan maken, ik wil laten zien wat de grote invloed is geweest van de vrouwen, en dat zij meer erkenning verdienen.”

Playlist - De vrouwen van Jezus van Nazareth

Playlist - De vrouwen van Jezus van Nazareth

Heb je ook zo genoten van de serie De Vrouwen van Jezus van Nazareth? We kregen veel vragen over de muziek die te horen was. Op veler verzoek hebben we een playlist samengesteld van de muziek die je hoort in de afleveringen. Veel luisterplezier gewenst.

Luister de playlist via spotify

Online serie - De vrouwen van Jezus in de 21e eeuw

In de online-serie gaat Marleen Stelling in gesprek met vier vrouwen die in de christelijke traditie staan of hebben gestaan, of de christelijke waarden omarmen en reflecteren op wat het betekent om vrouw te zijn in de 21e eeuw. Waar is moed voor nodig, waar moet je tegen opboksen, waar moet nog een grote verandering plaatsvinden, welke vooroordelen zijn er (nog steeds)?

De vrouwen van Jezus in de 21e eeuw

Meer over het programma:

De vrouwen van Jezus in de 21e eeuw

Presentator

Gepresenteerd door

Kefah Allush

--:--