Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit is de kwestie

In 'Dit is de kwestie' onderzoeken EO-presentatoren Tijs, Margje, Kefah, Joram en Hans morele dilemma's en ethische kwesties. Lees meer

Elke dinsdag om 21.00 uur op NPO 2

In Dit is de kwestie wordt wekelijks een moreel dilemma of een ethische kwestie van verschillende kanten onderzocht door een van de vaste presentatoren Tijs van den Brink, Margje Fikse, Kefah Allush, Joram Kaat en Hans van der Steeg.

In het programma gaan de presentatoren onderzoekend te werk. Niet met een vooringenomen mening, maar met een duidelijke missie. Met in hun broekzak de christelijke, breedgedragen waarden gaan zij op zoek naar een dwars perspectief op de maatschappelijke kwesties van dit moment. Om juist de schijnwerper te lichten op daar waar het schuurt en botst. Zo ontstaan gesprekken die soms confronterende, ongemakkelijke of zo nu en dan relativerende momenten bieden aan de kijker. Maar vooral de kijker stimuleren zelf na te denken. 

Door over vragen na te denken vanuit verschillende invalshoeken helpt het programma bij het doorprikken van de eigen bubbel. Op zeer genuanceerde wijze worden verschillende meningen rondom een kwestie in beeld gebracht. Dit is de kwestie levert daarmee een relevante bijdrage aan het maatschappelijke debat. 

Presentatoren

Gepresenteerd door

Tijs van den Brink

Gepresenteerd door

Margje Fikse

Gepresenteerd door

Kefah Allush

Gepresenteerd door

Hans van der Steeg

Gepresenteerd door

Joram Kaat

Ontdek meer op het journalistieke platform 'DIT'

Ontdek meer op het journalistieke platform 'DIT'

Op het interactieve platform 'DIT' ontdek je iedere dag actuele kwesties van meerdere kanten. Van links tot rechts, van conservatief tot progressief. Ontdek de nieuwste verhalen en praat mee!

Ga naar 'DIT'
--:--