Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit is de kwestie

Tijs van den Brink, Margje Fikse en Kefah Allush onderzoeken morele dilemma’s en ethische kwesties naar aanleiding van de actualiteit. Lees meer

vanaf woensdag 22 februari om 22.20 uur op NPO 2

In het nieuwe journalistieke programma ‘Dit is de kwestie’ onderzoeken EO-presentatoren Tijs van den Brink, Margje Fikse en Kefah Allush morele dilemma’s en ethische kwesties naar aanleiding van de actualiteit. De eerste aflevering op 26 mei staat in het teken van de vechtbereidheid en vaderlandsliefde onder de Nederlandse bevolking.

In ‘Dit is de kwestie’ gaan de presentatoren onderzoekend te werk. Niet met een vooringenomen mening, maar met een duidelijke missie. Met in hun broekzak de christelijke, breedgedragen waarden gaan zij op zoek naar een dwars perspectief op de maatschappelijke kwesties van dit moment. Om juist de schijnwerper te lichten op daar waar het schuurt en botst. Zo ontstaan gesprekken die soms confronterende, ongemakkelijke of zo nu en dan relativerende momenten bieden aan de kijker. Maar vooral de kijker stimuleren zelf na te denken. 

Door over vragen na te denken vanuit verschillende invalshoeken helpt het programma bij het doorprikken van de eigen bubbel. Op zeer genuanceerde wijze worden verschillende meningen rondom een kwestie in beeld gebracht. ‘Dit is de kwestie’ levert daarmee een relevante bijdrage aan het maatschappelijke debat. Naast het tv-programma wordt ook een online platform gelanceerd.

Presentatoren

Gepresenteerd door

Tijs van den Brink

Gepresenteerd door

Kefah Allush

Gepresenteerd door

Margje Fikse

--:--