Ga naar submenu Ga naar zoekveld

vrijdag 15 oktober om 20.25 uur op NPO 3

Drop It

Confronterende zoektocht naar wapenbezit en gebruik onder jongeren. Ter voorbereiding op de landelijke inleveractie van de politie zoeken Dwight van van den Vijver en Rachel Rosier antwoorden. Waarom lopen jongeren met wapens? Hoe groot is dit probleem en waar zit de oplossing? Ze spreken met daders, slachtoffers en nabestaanden van slachtoffers.

Tijdens de landelijke wapeninzamelactie - 11 tot en met 17 oktober 2021 - kunnen jongeren kunnen anoniem en straffeloos hun steek- en vuurwapens inleveren bij elk politiebureau in Nederland. EO-presentatoren Dwight van van de Vijver en Rachel Rosier duiken deze week in de wereld van steekmessen, Glock pistolen en tasers. Rachel heeft confronterende ontmoetingen met jongeren die wapens op zak dragen. Maar ook spreekt ze slachtoffers en nabestaanden die vertellen over de impact van wapenbezit en -gebruik in hun leven.

“Het is belangrijk dat we dit programma maken omdat de lijn tussen jezelf veilig voelen en je onsterfelijk voelen door een wapen dun is. En er vallen doden, daders en slachtoffers zijn steeds jonger. Daarom is het belangrijk dat we oog hebben voor deze jongeren en onderzoeken hoe we meer slachtoffers kunnen voorkomen," aldus Dwight. De EO-presentator, die jarenlang zelf in het blauw liep, gaat bij politie Den Haag op zoek naar antwoorden.

Preview

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen