Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Alliance kan eindelijk naar de oogarts

9 september 2023 | Leestijd 2 min

De 8-jarige Alliance weet precies wat ze wil: naaister worden. Maar door problemen met haar ogen lijkt deze droom ver weg. Daarnaast woont ze in Congo in een van de smerigste sloppenwijken ter wereld en heeft ze weinig te eten. Dankzij de partnerorganisatie van EO Metterdaad heeft ze tóch zicht op een toekomst.

“We concentreren ons op kinderen die in extreme armoede leven”, legt de Belgische Glenn Vantieghem uit. Hij heeft een naschoolse opvang gerealiseerd in de sloppenwijk van Alliance. “Zeventig tot tachtig procent van hen is wees of kent zijn of haar ouders niet. De kinderen in ons programma zouden zonder hulp geen kans maken op een betere toekomst.” Dit geldt ook voor Alliance. Haar vader is verdwenen, haar moeder Mathi doet hard haar best om haar vier kinderen te voeden. Mathi: “Ik verkoop gekoeld drinkwater op straat. Als ik niet genoeg verkoop, hebben we geen eten. Dat komt regelmatig voor.”

Zere ogen

Op de opvang krijgt Alliance driemaal per week een warme maaltijd en bijles, net als zo’n 350 andere kinderen. Ook regelt de opvang een bezoek aan de oogarts voor Alliance. Mathi: “Haar ogen doen veel pijn, vooral als de zon schijnt. Ze presteert daardoor slechter op school.” Na haar bezoek aan de oogarts staat Alliance een verrassing te wachten. Welke dat is, zie je in deze aflevering.

Dit project wordt uitgevoerd door partnerorganisatie Christ’s Hope Nederland. Glenn wil de naschoolse opvang graag uitbreiden om meer kinderen als Alliance te ondersteunen. Help je mee?

Geef nu

Meer over het project

--:--