Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Angel ontwerpt haar eigen kledinglijn

‘Goed leren naaien kostte me drie maanden’

17 februari 2022 | Leestijd 2 min

Angel geeft een rondleiding door het bruine huisje waar ze woont. Tegen een muur staat een tafeltje met daarop een glanzende, blauwe naaimachine. Dankzij hulporganisatie Red een Kind kon Angel een naaiopleiding volgen, waardoor ze nu een inkomen heeft.

Gratis naaiopleiding

Door de armoede kan Angel niet naar de middelbare school. “Ik zag dat leeftijdsgenoten verder konden leren. Sommigen kregen naailes, ik dacht: kon ik dat ook maar.” Haar situatie lijkt uitzichtloos zonder geld, maar dan is daar Red een Kind. Via de organisatie krijgt Angel het aanbod om een naaiopleiding te volgen. Angel: “Het leren naaien kostte me drie maanden. Nu kan ik goed werken met deze naaimachine.”

Modeshow

Angel kan niet rondkomen van haar creaties, maar de klassenmentor heeft een idee: een modeshow organiseren. Dagenlang is Angel druk om zo veel mogelijk kleding te naaien, zodat ze die kan verkopen. “We laten zien wat we kunnen. Ik hoop dat mensen onze kleren kopen.”

Of Angel wat verkoopt, is te zien in de aflevering van EO Metterdaad op zaterdag 5 februari om 18.21 uur op NPO 2

Dankzij de geschonken opleiding verdient Angel geld voor levensonderhoud. Help jij mee zodat nog meer jongeren een vakopleiding kunnen volgen?

Meer over het project

--:--