Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Angela ontdekt talent van kleding maken

16 november 2022 | Leestijd 2 min

Stel je voor: je moet zo’n twee uur reizen om op je werk te komen, waar je weinig aan verdient, én wat ook nog eens een smerig karwei is. Voor Angela uit Colombia is dit realiteit: zij werkt ‘s nachts als schoonmaakster in een bordeel. Een vakopleiding tot naaister brengt hier verandering in.

Angela is onderweg vanaf haar werk naar huis. Omdat zij ’s ochtends reist, geeft ze haar twee dochters via de telefoon instructies, zodat zij op tijd op school komen. “Ik voed mijn kinderen op via de telefoon. Ik vind het niet leuk om hen zo veel alleen te laten doen. ’s Middags moet ik slapen en koken, dan kan ik niet helpen met huiswerk maken. Daar voel ik me schuldig over.”

Kunst

Binnenkort komt hier verandering in. Angela volgt namelijk – in een atelier – een vakopleiding tot naaister. Zij gaat twee keer per week naar de lessen. Naast het lesgeven hebben de leraressen ook oog voor het psychisch welzijn van de vaak kwetsbare studentes. Angela: “Ik vind dit werk mooi, omdat het een kunst is. Het is leuk om iets te creëren en te zien wat het eindresultaat wordt. De belangrijkste reden dat ik dit doe, is dat ik vanuit huis kan werken. Dan kan ik voor mijn dochters zorgen, terwijl ik kleding naai.”

Dit project wordt uitgevoerd door onze partnerorganisatie Woord en Daad. Een vakopleiding helpt vrouwen als Angela om hun leven te verbeteren. Wil je een steentje bijdragen? 

Geef nu!

Meer over het project

--:--