Ga naar submenu Ga naar zoekveld

‘Bemoedigend om te weten dat God aan het werk is’

27 juli 2023 | Leestijd 2 min

Bedankt! Met jouw gift heb je het leven van mensen verbeterd. Zoals dat van de inwoners van een township in Pretoria, Zuid-Afrika. Doordat zij geen kerkgebouw hadden, hielden ze ’s winters dienst in de kou. Pastor George wilde graag een kerk en buurtcentrum bouwen. Is hem dat gelukt?

Het is augustus 2022: ineengedoken, ingepakt met sjaals en mutsen, zitten de kerkgangers in een geïmproviseerd kerkgebouw waar de ijzige wind doorheen waait. Naast een gebrek aan een geschikte plek voor diensten, zijn er in de township Nellmapius veel sociaal-economische problemen. “Er is een groep ouderen die bij elkaar komt om fitnessoefeningen te doen en elkaar te steunen; velen leven in armoede”, vertelt George. “Ze ontmoeten elkaar nu buiten, maar zoeken een veilige plek.”

De pastor organiseert een wekelijkse spelmiddag om jongeren op het rechte pad te houden – hij is als een vaderfiguur voor hen. “Hier kunnen ze hun omstandigheden vergeten en genieten van het moment.” Maar het ontbrak aan een goede ruimte voor deze activiteiten. Is dat veranderd?

Muren en dak

EO-presentator Arjan Lock videobelt met George om te vragen hoe de situatie nu is. Er verschijnt een vrolijke George op het scherm. “De muren en het dak zijn klaar!” zegt hij enthousiast. “We moeten nog verder met onder andere de vloer en de elektriciteit. Maar we kunnen het gebouw al gebruiken. Het bemoedigt mij om te weten dat God aan het werk is. We zijn de donateurs dankbaar.”

Dit project wordt uitgevoerd door partnerorganisatie De Verre Naasten. Wil je verdere ondersteuning bieden?

Geef nu

Meer over het project

--:--