Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ben haalt straatkinderen uit de armoede

15 september 2023 | Leestijd 2 min

Stel je voor: je belandt als 5-jarig kind op straat en sluit je aan bij een straatbende. Stelen, drugs gebruiken en alcohol drinken zijn dagelijkse praktijken. Het overkwam Ben, die nu als hulpverlener werkt op de naschoolse opvang in de allerarmste krottenwijk van Congo. “Mijn droom is om straatkinderen te helpen.”

Ben heeft zijn moeder nooit gekend, zijn vader levert hem op jonge leeftijd af bij zijn opa en oma. Op zijn 3e laten ook zij hem achter en moet hij werken als een soort kindslaaf. Totdat hij twee jaar later wegloopt en in een straatbende belandt. Als hij 13 is, gaat hij dankzij een Franse zendelinge naar een centrum voor straatkinderen. Daar kan hij voor het eerst naar school. Ben: “God bezocht mij in de vorm van die zendelinge. Wat zij mij heeft gegeven, kan ik doorgeven aan anderen.”

Bedelen

Zo wil Ben de zes kinderen helpen voor wie Bidee zorgt sinds haar zus is overleden. Bidee is verlamd aan beide benen. “Als ik een dag niet kan bedelen, komt er geen geld binnen”, zegt ze. “Het doet mij pijn om de kinderen van mijn zus honger te zien lijden.” Daarom vraagt ze aan Ben of ze naar de naschoolse opvang kunnen. Maar eigenlijk is het centrum propvol. Wat zullen Ben en zijn collega’s besluiten? Dat zie je in deze aflevering.

Dit project wordt uitgevoerd door partnerorganisatie Christ’s Hope Nederland. Ben en zijn team willen veel meer kinderen helpen met onderwijs en een warme maaltijd, zodat ze uit de ernstige armoede kunnen ontsnappen. Help je mee? 

Geef nu

Meer over het project

--:--