Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Betere toekomst voor kinderen in sloppenwijk

22 augustus 2023 | Leestijd 2 min

Midden in een van de smerigste en gevaarlijkste sloppenwijken van Congo staat een naschoolse opvang. De Belgische Glenn Vanthiegem heeft deze veertien jaar geleden samen met zijn vrouw opgezet. Waarom verruilde hij zijn thuisland voor deze ‘hel op aarde’?

“Ik probeer verandering te brengen in de levens van kinderen die hier wonen”, legt Glenn uit. De sloppenwijk kenmerkt zich namelijk door extreme criminaliteit, prostitutie en drugsgebruik. Open riolen verspreiden een doordringende stank. Meer dan de helft van de kinderen gaat niet naar school, omdat hun ouders de schoolspullen niet kunnen betalen. De 9-jarige Necessaire kan dankzij de organisatie van Glenn tóch naar school. Anders was dit nooit gelukt. De jongen vertelt: “Soms hebben we dagen achter elkaar niets te eten. Dan bid ik of God ons geld geeft om eten te kopen.” 

350 kinderen

Necessaire mag ook naar de naschoolse opvang van Glenn. “Ik vind de Bijbelles het leukste”, glimlacht hij. “Ook houd ik van voetballen en eten.” Bij de opvang krijgt hij namelijk een gezonde maaltijd. Er zijn nog 350 andere kinderen die hier terechtkunnen. Sara kwam er voorheen ook. Zij heeft inmiddels eindexamen gedaan en werkt nu als naaister. Glenn: “Zulke voorbeelden zijn voor ons de drijfveer om verder te gaan met dit werk.”

Dit project wordt uitgevoerd door partnerorganisatie Christ’s Hope Nederland. Glenn wil graag nog veel meer kinderen zoals Necessaire en Sara opleiden en ondersteunen, zodat zij een mooie toekomst tegemoet gaan. Help je mee?

Geef nu

Meer over het project

--:--