Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Channa hoeft niet meer in een lekkend huis te wonen

22 april 2024 | Leestijd 2 min

Met z’n vieren leven in een klein hutje dat lekt en overstroomt bij de eerste de beste regenbui: het is in Cambodja realiteit voor Channa, Oun en hun kinderen. Ze hebben bovendien geen geld voor verbeteringen. Hoelang kan dit nog doorgaan?

Elke dag opnieuw moeten Channa en Oun werk proberen te vinden. De ouders hebben twee kinderen te voeden, en in de weekenden komen twee kinderen langs die niet meer thuis wonen. Met de klusjes die de ouders verrichten, verdienen ze net genoeg – of soms net te weinig – voor een beetje eten. “Het maakt me niet uit wat voor werk ik doe”, zegt Channa. “Als het maar geld oplevert. De inkomsten zijn daarom niet stabiel. Als we niets hebben, moet ik rijst van de buren lenen.”

Hoog water

Hun huis is niet meer dan wat golfplaten die tegen elkaar aan zijn gezet. Channa: “Als het regent, lekt het water langs de muren en uit het dak. We moeten dan alle spullen weghalen. Als het hard regent, kunnen we hier ook niet slapen, want dan staat het water tot aan onze knieën.” Maar er is hoop: EO Metterdaad-partnerorganisatie stichting De Brug geeft het gezin een nieuw huis, dat wordt medegefinancierd door onder meer de gemeente. “We hadden onszelf nooit zo’n woning kunnen veroorloven”, zegt Channa. Hoe het huis eruitziet, zie je in deze aflevering.

Er zijn nog veel meer gezinnen die in gebrekkige omstandigheden wonen. EO Metterdaad wil ook hen graag voorzien van een goede woning. Help je mee?

Geef nu

Meer over het project

--:--