Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Geen ruimte voor de kleine Isac

16 februari 2023 | Leestijd 2 min

De 5-jarige Isac woont in een achterstandswijk in Brazilië. Hij droomt ervan om naar het ontwikkelingscentrum te gaan en hier te spelen en te leren. Helaas is het centrum overvol. Omdat directeur Samuel zich zorgen maakt om de omstandigheden van het gezin van Isac, gaat hij op bezoek.

De moeder van Isac, Christiani, past dagelijks op zes kinderen om een beetje geld te verdienen. “En ik ben zelf moeder van vier kinderen. Ik heb geleden onder mijn ex-man – hun vader. Hij heeft me zwaar mishandeld: gestompt, met messen gestoken, en kokend water over mijn arm gegooid. Maar ik ben God dankbaar voor het leven dat ik nu heb.” Alsof zo’n verleden nog niet genoeg is, heeft Christiani niet voldoende geld om haar kinderen goed te voeden. Daarom gaat Samuel langs met een voedselpakket.

Veel bezoekers
“God zegent jou, ik heb het hard nodig”, zegt Christiani, als Samuel met een stapel voedingsmiddelen haar tuin binnenloopt. Ze grijpt meteen haar kans om te vragen of Isac naar het centrum mag. Ondanks het ruimtegebrek, is hij eens per week welkom. Samuel: “Je zult zien dat hij zich snel gaat ontwikkelen. Mijn droom is om Isac een vaste plek te geven.”

Om dit te realiseren, is er uitbreiding van het centrum nodig. Samuel wil daarom nieuwe lokalen bouwen. Zodra die klaar zijn, kunnen de kinderen elke dag naar de opvang komen, zodat zij geen ontwikkelingsachterstand oplopen. Dit project wordt uitgevoerd door onze partner­organisatie Stichting Nieuwe Generatie Brasil. Wil jij helpen Samuels droom te realiseren?  

Geef nu!

Meer over het project

--:--