Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hoe zorgt Buhle voor 24 kinderen?

22 november 2023 | Leestijd 2 min

De 27-jarige Buhle uit Zuid-Afrika runt met haar moeder een pleeggezin van maar liefst 24 kinderen. Er is alleen te weinig inkomen of financiële steun om alle monden te voeden. Daarom is Buhle op zoek naar een baan. Maar die zoektocht levert al jaren niets op.

Wat nu een pleeggezin is, begon als crèche. “Ik zag ooit hoe een kind werd aangereden,” vertelt Buhles moeder Essasiwe, “en daar had ik slapeloze nachten van. Om te voorkomen dat kinderen rondhangen op straat, ben ik een crèche begonnen.” Buhles vader bouwde als bouwvakker meerdere huisjes, waardoor de kinderen konden blijven slapen. In 2020 overleed hij echter aan de gevolgen van kanker. Sindsdien is Essasiwe afhankelijk van haar pensioentje en de uitkering die enkele pleegkinderen krijgen.   

Kliniek voor aidspatiënten

Helaas zijn deze inkomsten niet genoeg om alle kindermonden te voeden, dus wil Buhle haar moeder financieel ondersteunen. Het is alleen moeilijk om werk te vinden; in Zuid-Afrika is bijna de helft van de jongeren werkloos. Gelukkig is er een hulporganisatie die jongeren steunt bij het zoeken naar werk of het volgen van een opleiding. De organisatie heeft bovendien een eigen kliniek voor aidspatiënten. Buhle: “Ik werk nu op de verpleegafdeling. Met de inkomsten kan ik mijn moeder helpen met het kopen van eten! Ik vind het werk prachtig, omdat ik ben opgegroeid in een gezin waarin we van mensen houden.”  

Dit project wordt uitgevoerd door partnerorganisatie Kerk in Actie. Die zou nog veel meer jongeren als Buhle willen ondersteunen met een opleiding en een baan. Wil je helpen?

Geef nu

Meer over het project

--:--