Ga naar submenu Ga naar zoekveld

‘Ik vertel mijn kinderen dat God voor ons zorgt’

11 mei 2023 | Leestijd 2 min

Vijf kinderen en nooit genoeg te eten: dat is de dagelijkse realiteit voor de Indiase Bodo. Haar man werkt duizenden kilometers verderop om geld te verdienen voor het gezin, maar dit is helaas niet genoeg. Een gratis dorpskliniek zorgt voor een klein lichtpuntje in haar leven.

Het gewone ziekenhuis is namelijk een dag reizen, en voor de meesten onbetaalbaar. Eenmaal per week is de dorpskliniek geopend, en dan staan rijen mensen te wachten voor een gratis consult. Bodo komt ook langs, samen met haar 2-jarige zoontje Vinoth. Bodo: “Hij heeft koorts, diarree en is al wekenlang ondervoed. Ik heb hem kruidenmiddeltjes uit het bos gegeven, maar dat helpt niet.” Gelukkig heeft de dokter bijvoeding, die hij meegeeft aan Bodo.

Niks overhouden

Bodo en haar kinderen lijden acht maanden per jaar honger. “Soms moeten we bij de buren geld lenen om eten te kopen. En nadat de schulden zijn afbetaald, houden we niets over van de inkomsten van mijn man.” Soms slaat Bodo de schrik om het hart: “Hoe breng ik mijn kinderen groot? Zonder de kliniek waren ze er nog erger aan toe geweest. Ik doe mijn best om hen gelukkig te maken, en vertel ze dat God voor ons zorgt.”

De kliniek wordt gefinancierd door onze partnerorganisatie Stichting Oasis. Net als het gezin van Bodo zijn veel mensen voor hun gezondheid afhankelijk van de kliniek. Help je mee om die draaiende te houden? 

Geef nu

Meer over het project

--:--