Ga naar submenu Ga naar zoekveld

José ontmoette God in verslavingskliniek

4 april 2023 | Leestijd 2 min

Hij zit nu vier maanden in zijn zevende afkickkliniek in El Alto, Bolivia. Dit keer lukt het Jose om vol te houden. Kan hij hier van zijn drugsverslaving afkomen?

“Ik ben nu bijna 28 jaar verslaafd”, begint José. “De drugs hebben het slechtste in mij naar boven gehaald. Ik zou mijn moeder om vergeving willen vragen voor het verdriet dat ik haar heb aangedaan. En mijn zoon voor alle mooie momenten dat ik niet bij hem was. Ik heb me veel te laat gerealiseerd dat drugs alles kapotmaken.” Ondanks zijn moeilijke verleden, voelt hij zich in de kliniek weer gelukkig. “Ze hebben me hier met open armen ontvangen. Ik heb God leren kennen; Hij heeft een doel met mij.”

‘Niet op mijn gemak’

Vandaag mag hij mee naar de stad Viacca, waar verleidingen – feesten, vrouwen en drank – op de loer liggen. Zo leren de mannen stapje voor stapje met deze verleidingen om te gaan. José mag kroppen sla verkopen. “Ik voel me niet op mijn gemak. Ik ken de plaats en de dealers.” Naast werken, gaan de mannen dagelijks bidden en sporten. Ook krijgen ze een vaktraining. Zo werken ze aan een toekomst buiten de kliniek. José: “Ik ben een dankbaar mens hier.”

Dit project wordt uitgevoerd door onze partnerorganisatie Kerk in Actie. José hoopt zijn moeder en zoon snel weer te zien. Hij moet de verleiding van drugs en alcohol zien te weerstaan. Wil je mannen als José helpen aan een toekomst? 

Geef nu

Meer over het project

--:--