Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kleermaker Ramesh gaf niet op

21 juli 2022 | Leestijd 2 min

Ramesh uit Nepal heeft een lichamelijke beperking opgelopen door polio. Daardoor kan hij niet goed lopen en komt hij niet aan een baan. “Ik wil wel werken, maar mijn benen doen het gewoon niet. Ik voel me geen volwaardig mens,” zei hij toen EO Metterdaad bij hem op bezoek was. Maar hij gaf niet op.

Ramesh’ ouders zijn al jong overleden en hij woont bij zijn broer en schoonzus. Zij helpen hem met alles. Dankzij EO metterdaad kwam Ramesh in contact met hulpverlener Adikadi. Hij nodigde Ramesh uit voor een groepsbijeenkomst met lotgenoten. Bij de zorghulpgroep ziet hij dat er meer mensen zijn zoals hij en dat zij allemaal gezien worden.

Tijdens een van de bijeenkomsten vraagt Ramesh om een lening voor een naaimachine. Hij kan dan misschien zijn benen niet optimaal gebruiken, met zijn handen is niets mis. Tot zijn grote geluk wordt de lening toegekend en Ramesh koopt een naaimachine. Drie jaar na het bezoek van EO Metterdaad is Ramesh kleermaker. Hij is verhuisd naar de stad en werkt in het ziekenhuis waar hij kleding maakt en repareert.

Échte verandering

“Ik ben heel erg gelukkig,” zegt hij als zijn huisje achter zijn werkplek laat zien. Ramesh hoeft nooit meer de berg op te klimmen om naar het toilet te gaan. Niet alleen EO Metterdaad heeft deze verandering mogelijk gemaakt, maar hij zegt zelf dat Jezus zijn leven écht heeft veranderd. Wil je meer mensen als Ramesh de kans op een baan bieden?

Geef nu!

Meer over EO Metterdaad

--:--