Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Marcello heeft een toekomst dankzij afkickkliniek

26 januari 2024 | Leestijd 2 min

Marcello had het allemaal: een huis, een baan, een vrouw, een dochter en een goede vriend. Totdat zijn vrouw bij hem wegging en hij zijn toevlucht zocht in drugs. Met hulp van de afkickkliniek probeert hij nu zijn leven een nieuwe richting te geven.

Toen Marcello bij de kliniek kwam, kon hij niet meer rechtop staan. Hij had een dieptepunt bereikt en had geen hoop meer. “Op een wanhopige avond besloot ik er een einde aan te maken. Ik nam alle drugs die ik kon vinden. Ik had een berichtje aan mijn ex-vrouw gestuurd, met de vraag of zij onze dochter kon vertellen dat ik wel een goede vader was.” Dit bericht redde zijn leven: zijn ex-vrouw sloeg alarm, waardoor hij net op tijd werd gevonden. 

Eindelijk hulp

Marcello vroeg daarna hulp van zijn goede vriend Jonas. Hij gaf Marcello voorheen vaak advies, maar dat had Marcello in de wind geslagen. “Ik besefte dat ik niet naar hem had geluisterd en eigenwijs was geweest.” Jonas werkt als begeleider in de afkickkliniek, dus hij was erg blij toen Marcello eindelijk om hulp vroeg. Het belangrijkste voor Marcello is nu om een nieuw leven op te bouwen, samen met zijn dochter. “Ik zal de papa voor haar zijn die ze altijd heeft gewild.”

Dit project wordt uitgevoerd door partnerorganisatie Zending en Gemeente. Om meer mensen zoals Marcello te helpen om te werken aan een beter leven, is een opknapbeurt en uitbreiding van het centrum nodig. Help je mee?

Geef nu!

Meer over het project

--:--