Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nederland Zingt voor Somalië

14 december 2023 | Leestijd 2 min

Kerst is een feest van licht en vreugde. Maar op veel plekken in de wereld is het donker en heersen angst en verdriet. Terwijl wij in Nederland met familie en vrienden aan tafel gaan om Kerst te vieren, dreigt er hongersnood in Somalië. Je hoort er weinig over in de media, maar miljoenen mensen daar hebben dringend hulp nodig. Nu. Daarom komen EO Metterdaad en Nederland Zingt samen in actie. En jij kunt helpen!

Wat is er aan de hand in Somalië?

Somalië wordt geteisterd door gewapende conflicten en natuurrampen. Mensen zijn op de vlucht geslagen op zoek naar veiligheid en eten. De vluchtelingenkampen zijn overvol. Er is gebrek aan alles: voedsel, water, gezondheidszorg en sanitaire voorzieningen. EO Metterdaad is daarom een noodhulpactie gestart.

Hoe steunt Nederland Zingt deze actie?

Nederland Zingt maakt met EO Metterdaad een speciale uitzending om aandacht te vragen en fondsen te werven voor Somalië. Arjan Lock en Mirjam Bouwman presenteren deze special. Arjan laat beelden zien van zijn reis naar Somalië. En er klinken liederen van troost, kracht en hoop. Schrijvers voor Gerechtigheid verzorgt in deze uitzending een speciale uitvoering van het lied ‘Dan bent U met ons’ voor Somalië. Het lied wordt uitgevoerd door Roeland Smith (gitaar), Mirte Smith (zang) en Shanevan (zang).

Een lied van hoop

“Het lied raakt me elke keer als ik het zing,” zegt zangeres Mirte Smith. “Het is een lied met een boodschap, ook voor mezelf.”

Hoelang nog hebben uw kinderen geen eten
Hoelang nog roept U om recht
Hoelang nog vraagt U of wij U vergeten
Hoelang nog voordat wij doen wat U heeft gezegd

“Ik vind het mooi dat het wordt omgedraaid. Niet: waar is God? Maar: wat betekent dit voor mij? Ik hoop dat mensen door dit lied iets voelen, net als ik. Een gevoel van bewustzijn en hoop. We zijn hier met een reden. We kunnen iets doen! Ik hoop dat dat wordt aangewakkerd door dit lied.”

Het beloofd een bijzondere uitzending te worden! Ga jij ook kijken? Aanstaande zaterdag om 17.45 uur op NPO 2: Nederland Zingt voor Somalië.

Met jouw steun kunnen we vluchtelingen veiligheid, hulp én hoop bieden.

Geef nu

Meer over het project

--:--