Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ondervoed door voedselcrisis

30 december 2022 | Leestijd 2 min

De gevolgen van de oorlog in Oekraïne zijn zelfs in Zuid-Soedan merkbaar. Er is namelijk een voedselcrisis. Producten zijn wel drie keer zo duur geworden. Alsof dat nog niet genoeg is, is een groot gebied overstroomd. Duizenden mensen zijn hun oogst kwijt. Zo ook het gezin van Abak.

Elke ochtend staat Abak vroeg op en gaat ze op zoek naar werk. Ze moet haar zeven kinderen achterlaten – die door geldgebrek niet naar school kunnen. De oudsten helpen met het plukken van vruchten uit de hoge bomen. Abak: “Het werk dat ik heb, is niet genoeg om voldoende eten van te kopen.”

Pindapasta

Door de voedselcrisis zijn haar kinderen in de afgelopen maanden ondervoed geraakt. Ze zijn hiervoor behandeld in de voedingskliniek van de partnerorganisatie van EO Metterdaad. Maar met Arek van drie gaat het nog niet goed. Abak: “Ik heb geen borstvoeding meer, dus ik geef haar water en ander eten.” Gelukkig heeft de kliniek pindapasta – daar sterken kinderen snel van aan.

Voorkomen

“Het doet me vreselijk pijn dat ik mijn kinderen niet kan voeden. Als ze slapen, lig ik vaak wakker. Dan bid ik tot God dat Hij ons de volgende dag eten geeft.” Als de oogst van Abak niet overstroomd was geraakt, had het gezin nog te eten gehad. 

EO Metterdaad wil daarom verschillende projecten ondersteunen die overstromingen tegengaan en de voedselproductie in het land vergroten. Het project wordt uitgevoerd door onze partnerorganisaties ZOA en Dorcas. Wil je dit kerstproject financieel steunen?  

Geef nu!

Meer over het project

--:--