Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ontroerend! Dit lied voor de mensen in Somalië

18 december 2023 | Leestijd 2 min

Wauw, beelden kunnen soms zo raken. In de onderstaande videoclip zingen Shanevan Duinkerk en Mirte Smith 'Dan bent u met ons'. De beelden zijn afkomstig uit Somalië. De situatie daar is schrijnend. 'Kom Jezus kom' wordt er gezongen en dat is precies waar veel mensen daar om bidden.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

6 miljoen mensen hebben hulp nodig

Zware regenval, overstromingen en extreme droogte hebben het afgelopen jaar 43.000 mensen het leven gekost. Meer dan 6 miljoen mensen dringend hulp nodig. Veel kinderen zijn ondervoed. Veel mensen zijn op de vlucht geslagen op zoek naar veiligheid en eten. 

De vluchtelingenkampen zijn overvol. Er is een groot gebrek aan hygiëne, schoon water en sanitaire voorzieningen. Dit zorgt ervoor dat ziekten zoals als diarree, malaria en cholera slachtoffers eisen. Er is eigenlijk gebrek aan alles: voedsel, water, gezondheidszorg en sanitaire voorzieningen.

Met jouw steun kan EO-Metterdaad hulp én hoop bieden aan de mensen in de vluchtelingenkampen en de gemeenschappen eromheen. Laten we samen een licht zijn voor deze mensen die dringend hulp nodig hebben: bid of geef voor hen.

Geef nu

Meer over het project

--:--