Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Rithan geniet volop van naschoolse opvang

5 mei 2023 | Leestijd 2 min

Rennen, cricket en verstoppertje spelen: de 8-jarige Rithan uit India vindt het allemaal leuk. Maar waar hij het meest van geniet, is naar school gaan. Voor extra lessen is hij vijf dagen per week op de buitenschoolse opvang te vinden. Hierdoor is de kans extra groot dat hij later kan doorleren.

Het is voor kinderen in India gebruikelijk om rond hun 12e hetzelfde werk als hun vader te gaan doen. Rithan zou dan steenhakker moeten worden. Hij is dagelijks op de steenhouwerij te vinden, om zijn vader eten te brengen. Daar is zijn vader alleen niet zo blij mee: “Ik wil niet dat hij geïnteresseerd raakt in mijn werk. Ik kom uit een familie van steenhouwers, maar ik hoop dat mijn twee zoons verder kunnen leren.”

Groenten en kip

Als Rithans schooldag erop zit, loopt hij rechtstreeks door naar de buitenschoolse opvang. “Mijn moeder heeft mij een keer gebracht. Toen vond ik het zó leuk, dat ik er nu altijd naartoe ga. Helaas zijn ze in het weekend dicht. Ik ben hier graag, omdat ik er goed kan leren. En ik krijg er groenten en kip, iets wat we thuis niet hebben.”

Dit project wordt uitgevoerd door onze partnerorganisatie Stichting Oasis. Door de bijlessen in de opvang kunnen de meeste kinderen verder leren. De invloed van de opvang is merkbaar in het hele dorp: er is geen sprake meer van kindhuwelijken, schuldslavernij of kinderarbeid. Oprichter Sundaram wil graag nog meer kinderen als Rithan een plek bieden. Wil je helpen? 

Geef nu

Meer over het project

--:--