Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Samuel hoopt op meer medische zorg voor kinderen

16 januari 2023 | Leestijd 2 min

Hulpverlener Samuel maakt zich zorgen om Eduardo, een jongetje dat kampt met een oogziekte en opgroeit bij drugsverslaafde ouders. Samuel wil deze jongen – en andere kinderen zoals Eduardo – helpen met medische zorg. Hij hoopt daarom op uitbreiding van zijn ontwikkelingscentrum in Brazilië.

De Nederlands-Braziliaanse Samuel woonde als 8-jarig jongetje op straat in Brazilië. “Ik wist: als ik hier uitkom, wil ik iets bouwen voor jongeren, zodat ze aan hun toekomst kunnen werken.” Toen kreeg hij hulp van zijn Nederlandse familie. Hij volgde een opleiding in Nederland, waar hij zijn vrouw Laura leerde kennen. Zes jaar geleden verhuisden ze terug naar Brazilië, naar Sao Jao del Rei, waar ze een kindercentrum startten. Hier krijgen kinderen onder andere naschoolse opvang, bijlessen, logopedielessen, vaktrainingen, en psychologische en medische hulp.

Hulp voor iedereen

Iedereen in de wijk kent Samuel. Hij krijgt voortdurend telefoontjes met hulpvragen. “Ik ben net gebeld door een familie. Vader heeft moeder geslagen; hij is vannacht weggelopen en heeft alles meegenomen.” Zonder aarzelen brengt Samuel hun een bezoekje, mét een voedselpakket.

Ook ziet hij dagelijks 220 kinderen in het ontwikkelingscentrum. Zoals Eduardo, die hij naar de dokter meeneemt vanwege zijn oogziekte. Samuel: “Wij willen alle juiste omstandigheden creëren, zodat hij zelf zijn toekomst in kan vullen.” 

Dit project wordt uitgevoerd door onze partnerorganisatie Stichting Nieuwe Generatie Brasil. Dankzij Samuels snelle handelen krijgt Eduardo de zorg die hij nodig heeft. Er zijn echter veel meer verwaarloosde kinderen. Samuel wil daarom het centrum uitbreiden. Help je mee? 

Geef nu!

Meer over het project

--:--