Ga naar submenu Ga naar zoekveld

“Sarah is de mooiste vrouw die ik ooit heb gezien”

7 juni 2022 | Leestijd 2 min

Het is een bewolkte, maar warme dag in Oeganda. De grond is droog en de kinderen spelen tussen de grote zakken plastic afval. Sarah loopt met een driewieler aan de hand richting het stenen huisje waar zij met haar gezin woont. Haar man Mukalazi zit in de deuropening. Hij kijkt vrolijk op wanneer hij zijn Sarah ziet. Ze helpt hem op zijn fiets en ze glimlachen verliefd naar elkaar.

Sarah en Mukalazi zijn al lange tijd samen en hebben beiden een beperking. In Oeganda hebben mensen met een beperking maar weinig kansen. De werkloosheid onder jongeren in dit land is enorm, dus werkgevers hebben alle keus. Iemand met een handicap wordt simpelweg niet snel aangenomen. Voor Sarah en Mukalazi was het in eerste instantie dus niet makkelijk om rond te komen. Het stel en hun vier kinderen hadden regelmatig nauwelijks te eten. 

Ondernemers

Toch is het Sarah en Mukalazi inmiddels gelukt een baan te vinden. Sarah maakt kleding en haar man werkt als schoenmaker. Daarnaast zijn zij sinds kort succesvolle ondernemers op het gebied van plastic afval recyclen, wat in Oeganda hard nodig is. Samen doen ze er alles aan om voor hun prachtige gezin te zorgen. Ze vormen een goed team. 

Dromen

Vroeger droomde Mukalazi ervan met een mooie vrouw te trouwen. “Sarah is de mooiste vrouw die ik ooit heb gezien. Niemand is zo prachtig als zij,” zegt hij met een verliefde blik in zijn ogen. “Ik ben nog elke dag blij dat ik met Sarah ben getrouwd.” Ook droomde hij ervan zijn kinderen naar school te laten gaan, zodat zij een goed leven kunnen opbouwen. Lange tijd kon hij het schoolgeld en de boeken niet betalen. Maar vandaag kwam hier verandering in. “Ik heb genoeg geld verdient om schoolboeken voor mijn kinderen te kopen,” zegt hij met een trotse glimlach. “Mijn dromen zijn meer dan in vervulling gegaan.” 

Meer over het project

--:--