Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zware tijden voor Larissa en haar verlamde man

16 maart 2023 | Leestijd 2 min

Larissa leeft een sober leven in Moldavië, samen met haar man Micha. Hij is blind en deels verlamd, dus zij zorgt voor hem. Ze sprokkelt ook wat inkomen bij elkaar, maar het leven in Moldavië is bijna onbetaalbaar geworden. Hoe komt het stel de koude winter door?

Door de oorlog in buurland Oekraïne zijn de prijzen voor gas, elektra en voedsel hard gestegen. Veel ouderen komen daardoor in de problemen – zo ook Larissa en Micha. Hun hele pensioen gaat tegenwoordig op aan de energierekening. Larissa zorgt daarnaast in haar eentje voor Micha. “Dat is niet moeilijk, ik houd van hem. Misschien is dit wat God van me vraagt.” Toch zijn er ook zware momenten, want Micha is niet graag alleen. Toch is er vaak geen andere optie, bijvoorbeeld wanneer Larissa zelfgemaakte souvenirs gaat verkopen.

Twee lichtpuntjes

De opbrengst is soms erg laag, waardoor ze geen brandhout kan kopen. Gelukkig komt er hulp van buitenaf. Dorcas brengt eens per maand brandhout, eten en hygiënespullen. Larissa: “Ik dank de Heer en jullie voor alle moeite.” Er is nóg een lichtpuntje in haar leven, namelijk haar bezoek aan de Immanuëlkerk. Hier heeft ze elke maand een gezellige middag. “Ik ontmoet hier graag andere vrouwen. We leren van elkaar, zingen samen en delen eten.”

Dit project wordt uitgevoerd door onze partnerorganisatie Dorcas. EO Metterdaad wil Moldavische ouderen als Larissa helpen de winter door te komen met brandhout, voedsel en een plek waar ze hun verhaal kwijt kunnen. Help je mee? 

Geef nu

Meer over het project

--:--