Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dankbaar voor 50 jaar EO Metterdaad!

EO Metterdaad 50 jaar

Hoera! EO Metterdaad viert dit jaar haar 50-jarig jubileum. We zijn dankbaar dat we – met jouw hulp! – al vijftig jaar stem en steun kunnen geven aan mensen wereldwijd die leven in onrecht, nood en armoede. Overtuigd van Gods liefde voor iedereen vertellen we de verhalen van deze mensen en werven we fondsen om hun levenshaal een positieve wending te geven. In al die jaren hebben we veel hulp kunnen bieden. Mensen en gemeenschappen zijn gesteund, zodat zij vooruit kunnen komen. Ook hebben we veel mensen kunnen bereiken met de boodschap van Gods liefde. We staan graag stil bij de impact van de hulpprojecten die we in beeld hebben kunnen brengen. Dankzij jou konden wij hét verschil maken voor de meest kwetsbaren wereldwijd.

De toekomst

Maar de problemen zijn niet opgelost, sterker nog: die lijken eerder te verergeren. De schepping zucht. De toenemende vervuiling van de grond, het water en de lucht heeft grote gevolgen voor de huidige en toekomstige generaties. Het klimaat dwingt mensen om te verhuizen naar andere gebieden. De productie uit de landbouw en veeteelt is in toenemende mate niet meer voldoende voor het levensonderhoud van een familie. Daarom moeten mensen op zoek naar alternatieve inkomsten.

EO Metterdaad wil daarom dit jubileum niet alleen terugkijken op datgene wat we in het verleden hebben gedaan, maar juist kijken naar wat voor de toekomst nodig is. We investeren daarom ook in duurzame projecten die mensen weerbaar maken tegen klimaatverandering.

Bos herstellen in Kenia

Zo is er in Kenia aandacht voor het herstellen van bos. Mensen hebben jarenlang bomen gekapt, maar onder de grond zijn de wortels nog aanwezig. Nu zorgen de lokale boeren ervoor dat de wortels weer uit kunnen groeien tot bomen. Meerdere bomen vormen samen weer een bos en daardoor verandert er veel. De omgeving wordt groener en vruchtbaarder. Mensen kunnen weer waardig leven in hun eigen omgeving. Deze methode heet 'Farmer Managed Natural Regeneration' en is een project van World Vision. Dit initiatief wordt belicht in de uitzendingen van oktober, onze jubileummaand.

--:--