Ga naar submenu Ga naar zoekveld

EO Metterdaad

Samen geven wij stem en steun aan mensen wereldwijd, die leven in onrecht, nood en armoede.

Elke zaterdag om 17.45 uur en zondag om 11.30 uur op NPO 2

Geef nu

Nalaten aan EO Metterdaad

EO Metterdaad bestaat – net als de EO – al ruim een halve eeuw. Waar de EO al die jaren belangrijke verhalen vertelt, mag EO Metterdaad hier daden aan toevoegen.

Heeft u er wel eens aan gedacht om uw idealen te laten voortleven? Het is mogelijk om EO Metterdaad op te nemen in uw testament. Dankzij uw nalatenschap kunnen wij onze missie uit blijven dragen: stem en steun geven aan mensen die leven in onrecht, nood en armoede.

Ontvang de nalatenbrochure

Wilt u meer weten over nalaten aan EO Metterdaad? Vraag dan de gratis brochure aan. In deze brochure staat hoe u met uw nalatenschap het verschil kunt maken en alles te weten komt over nalaten. Bovendien komt het gehele bedrag ten goede aan de activiteiten van EO Metterdaad. We hebben namelijk een ANBI-status. Dit betekent dat we zijn vrijgesteld van erfbelasting.

Aanvragen nalatenbrochure
Arjan Lock en zijn vader Ary over nalaten

EO-directeur en Metterdaad-presentator Arjan Lock heeft zijn betrokkenheid bij kwetsbare mensen niet van een vreemde. Zijn vader Ary leefde deze betrokkenheid voor; als vader en echtgenoot, maar ook als schooldirecteur én in zijn vijfentwintigjarige voorzitterschap van ZOA, een partner van EO Metterdaad.

Lees het interview hier
Samenwerking organisaties

Als u EO Metterdaad steunt, steunt u veel organisaties en projecten. Wij selecteren deze zorgvuldig. Door onze jarenlange samenwerking met deze organisaties kunnen wij goed inschatten hoe het geld wordt besteed. Door de verhalen die de EO maakt over de projecten, krijgt u een goed beeld waar u aan bijdraagt. Zo krijgt u inzicht in de besteding van uw bijdrage.

Mevrouw Mieke van Ingen-Timmerman laat na aan EO Metterdaad

“Ik voel me prettig bij de EO en EO Metterdaad. De programma’s raken me. Nu mijn man er niet meer is, is het geloof en contact met God nog belangrijker voor me geworden. Ik gun andere mensen ook dat ze daarvanuit (praktisch) geholpen worden. Ik heb in mijn testament laten opnemen dat de opbrengst van de verkoop van mijn huis naar langlopende doelen gaat in landen waar het het meest nodig is.”

Nalaten in 6 stappen

Bekijk hieronder het stappenplan om na te laten aan EO Metterdaad.

Stappenplan nalaten aan EO Metterdaad (.pdf)

Meer over nalaten aan EO Metterdaad

We vertellen u graag meer over hoe u met uw nalatenschap een mooie bijdrage kunt leveren aan het werk van EO Metterdaad. Neem daarvoor contact op met relatiemanager Karin de Kleuver. Staat EO Metterdaad al in uw testament? Dan horen we dat graag, want dan kunnen we u passend bedanken en op de hoogte houden.

Neem contact met ons op

Telefoon: 035 647 4455
Mail: nalaten@eo.nl

Wist u trouwens dat het ook mogelijk is om na te laten aan de EO?
Kijk voor meer informatie op deze pagina.

--:--