Ga naar submenu Ga naar zoekveld

EO Metterdaad

Samen geven wij stem en steun aan mensen wereldwijd, die leven in onrecht, nood en armoede.

Elke zaterdag om 18.30 uur op NPO 2

Geef nu

Nalaten aan EO Metterdaad

Wat wilt u graag nalaten aan onze wereld? Het is mogelijk om EO Metterdaad op te nemen in uw testament, zodat we wereldwijde hulp kunnen blijven bieden. Ook als u er zelf niet meer bent.

Hoe kan ik nalaten in mijn testament?

U kunt nalaten aan EO Metterdaad door middel van een:

  • Erfstelling: benoeming van EO Metterdaad als erfgenaam in uw testament. Na aftrek van alle kosten, schulden en legaten wordt een nalatenschap verdeeld onder alle erfgenamen.
  • Legaat: een duidelijk omschreven geldbedrag of specifiek beschreven goederen die opgenomen zijn in uw testament om na te laten aan EO Metterdaad.
Iedere bijdrage is waardevol!

Voor veel van onze activiteiten zijn wij afhankelijk van giften en nalatenschappen. Hoe groot of klein uw nalatenschap ook is, uw bijdrage is dus echt van waarde. Dankzij uw nalatenschap kunnen wij onze missie uit blijven dragen: stem en steun geven aan mensen die leven in armoede, nood en onrecht.

Bovendien komt het gehele bedrag ten goede aan de activiteiten van EO Metterdaad. We hebben namelijk een ANBI-status. Dit betekent dat we vrijgesteld zijn van erfbelasting.

Bekijk hieronder het stappenplan om na te laten aan EO Metterdaad.

Stappenplan nalaten aan EO Metterdaad (.pdf)

Persoonlijk gesprek of vragen?

Heeft u vragen of wilt u de brochure ontvangen? Neem contact met ons op! Ook als u een persoonlijk gesprek bij u thuis of bij EO Metterdaad in Hilversum wenst. Alles is mogelijk.

Telefoon: 035 647 4455
Mail: nalaten@eo.nl

Meer informatie over onze besteding van donateursgeld? Raadpleeg ons jaarverslag van 2022. 

Jaarverslag 2022 - EO Metterdaad (.pdf)

Anbi logo
--:--