Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Massale uittocht Nagorno-Karabach: steun Armeense vluchtelingen

In Nagorno-Karabach is de uittocht in volle gang. Sinds Azerbeidzjan de aanval opende op de Armeense enclave zijn meer dan 100.000 Armeniërs op de vlucht geslagen.

Uit angst voor etnische zuiveringen zijn de mensen halsoverkop vertrokken. Ze konden nauwelijks iets meenemen. Er is behoefte aan alles: onderdak, voedsel, kleding en dekens. De vluchtelingen weten niet of ze ooit nog naar huis kunnen terugkeren. Hun staat wordt per 1 januari namelijk opgeheven en is dan volledig in Azerbeidjaanse handen.

EO Metterdaad komt in actie om deze mensen te helpen. We hebben verschillende partnerorganisaties die in Armenië en in de enclave werkzaam zijn. Zij zijn al begonnen met het verlenen van noodhulp aan de mannen, vrouwen en kinderen die gevlucht zijn. Ze hebben jouw hulp nodig! Steun de vluchtelingen uit Nagorno-Karabach.

Gegham (16) moest binnen een uur zijn spullen pakken en vluchten uit Nagorno-Karabch. Na een dagenlange reis kwam hij met zijn familie aan in een Armeens dorp waar ze tijdelijk kunnen verblijven. “We konden alleen onze fotoalbums meenemen en wat kleren. We hebben verder niets meer. Alles is achtergebleven.” Geghams thuis is een herinnering.

Het is voor Armenië (2,8 miljoen inwoners) een enorme opgave om opeens ruim 100.000 mensen opvang te bieden en te voorzien in de eerste levensbehoeften. Steun daarom dit land en geef vluchtelingen als Gegham eten, drinken en onderdak!

Foto’s: EO-Metterdaad partners Mission Possible en Mensenkinderen

Geef nu
--:--