Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Steun Armeense vluchtelingen

Sinds de aanval van Azerbeidzjan op Nagorno-Karabach, zijn meer dan 100.000 mensen op de vlucht geslagen naar Armenië. Help je mee met een gift?

Het Azerbeidjaanse leger heeft in september de Armeense enclave Nagorno-Karabach met geweld ingenomen. Uit angst voor etnische zuiveringen is vrijwel iedereen zo snel mogelijk gevlucht naar Armenië. Ze konden bijna niks meenemen en hebben dringend behoefte aan onderdak, kleding, dekens en brandhout. Samen met de Nederlands-Armeense arts, schrijver en spreker Gor Khatchikyan reisde EO Metterdaad naar Armenië om hoop en hulp te bieden.

Wat is er in Armenië aan de hand?
  • Door het koude winterweer hebben de mensen moeite om zichzelf warm te houden in de noodopvang.
  • Ze worden tijdelijk opgevangen in scholen en kerken, maar hebben permanente woonruimte nodig én werk en inkomen.
  • Veel kinderen zijn getraumatiseerd doordat ze hun ouders zijn verloren en moeten een bestaan opbouwen in een land dat zij niet kennen. 
Wat gaan we doen met jouw hulp?

✓ We geven de mensen noodopvang met eten, warme kleding, dekens en brandhout.
✓ We knappen oude appartementen en boerderijen op voor permanente bewoning. En we helpen bij het vinden van passend werk.
✓ We zorgen dat kinderen en volwassenen traumatische gebeurtenissen kunnen verwerken en psychosociale hulp krijgen.

Dit project wordt uitgevoerd door onze partner Mensenkinderen.

Wat is het verhaal van Gegham?

Gegham (16) moest binnen een uur zijn spullen pakken en vluchten uit Nagorno-Karabach. Na een dagenlange reis kwam hij met zijn familie aan in een Armeens dorp, waar ze tijdelijk kunnen verblijven. “We konden alleen onze fotoalbums meenemen en wat kleren. We hebben verder niets meer.” Geghams thuis is een herinnering.

Kan Gegham rekenen op jouw hulp?

Het is voor Armenië (2,8 miljoen inwoners) een enorme opgave om meer dan 100.000 mensen op te vangen. Jouw hulp is onmisbaar. Steun gevluchte Armeniërs als Gegham, zodat ze hun leven weer kunnen opbouwen!

Geef nu
--:--