Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Terugblik op drie bijzondere EO Metterdaad acties

EO Metterdaad bestaat vijftig jaar! We willen jou bedanken voor je betrokkenheid en giften. Daarom blikken we terug op een drietal bijzondere acties die we eerder in beeld brachten.

Tijdens deze zomerserie nemen we je opnieuw mee naar Papoea-Nieuw-Guinea, Armenië en Nepal. Hoe werden de meest kwetsbaren hier eerder geholpen en hoe is de situatie nu?   

Papoea-Nieuw-Guinea in 2018
  • In de eerste uitzending blikken we terug op het Bijbelvertaalproject in Papoea-Nieuw-Guinea. Dankzij jouw gift kon Bijbelvertaler Anne Stoppels, samen met haar team, zo’n 80 procent van de Bijbel vertalen naar het Onobasulu (taal in Papoea-Nieuw-Guinea).  
  • De komst van de Bijbel zorgde voor veel positieve veranderingen binnen de lokale gemeenschappen. Daarom wil Anne dit werk graag voortzetten totdat de complete Bijbel is vertaald naar verschillende inheemse talen. Jij kunt hieraan bijdragen door een gift over te maken.

Uitzenddatum: zaterdag 16 juli om 18.20 uur, op NPO 2.

Armenië in 2020
  • In de tweede uitzending staat de oorlog tussen Armenië en Azerbeidzjan centraal. Deze landen vochten in 2020 om de regio Nagorno-Karabakh. Dankzij jouw gift kon hulpverlener Bert Dokter met zijn organisatie noodhulp bieden aan Armeense vluchtelingen.  
  • Ook werden de giften besteed aan projecten rondom traumaverwerking en het genereren van een inkomen. Maar het opbouwen gaat door. Jouw gift is hierbij onmisbaar.

Uitzenddatum: zaterdag 23 juli om 18.20 uur, op NPO 2.

Nepal in 2018
  • In de derde uitzending reizen we opnieuw af naar Nepal. Lepra is hier nog steeds een veelvoorkomende infectieziekte, die voornamelijk heerst onder mensen in armoede. We blikken terug op het verhaal van Ramesh, een jongeman die vanwege zijn ziekte maar weinig kansen had.  
  • Dankzij jouw gift heeft hij inmiddels een eigen huisje en runt hij een goedlopend bedrijf. EO Metterdaad wil nog veel meer mensen met lepra de kans bieden een waardig leven op te bouwen. Jij kunt hieraan bijdragen!

Uitzenddatum: zaterdag 30 juli om 18.20 uur, op NPO 2.

Dit project is inmiddels afgerond. Met uw gift konden wij deze drie projecten voortzetten.

--:--