Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Mag ik weer kind zijn? Steun gezinnen en onderwijs in Libanon

Vanwege de oorlog in Syrië is Libanon overvol. Mensen hebben moeite met rondkomen, waardoor kinderarbeid noodgedwongen wordt ingezet. EO Metterdaad komt in actie.

Libanon heeft sinds het uitbreken van de oorlog in Syrië 1,5 miljoen vluchtelingen veiligheid en onderdak geboden. Maar nu is de economie ingestort en kunnen mensen niet meer voorzien in hun levensonderhoud. Veel kinderen moeten werken. EO Metterdaad ondersteunt Libanese én gevluchte gezinnen. Samen gaan we kinderarbeid tegen en zorgen we dat kinderen weer naar school kunnen! 

Wat is er in Libanon aan de hand?
  • 1 op de 4 mensen in Libanon is vluchteling. Dit drukt zwaar op de voorzieningen.
  • De economie is ingestort en het land heeft de hoogste inflatie van voedselprijzen ter wereld. Veel gezinnen moeten hun kinderen laten werken om rond te komen.
  • Veel kinderen kunnen niet naar school. Hierdoor zijn ze kwetsbaar voor kinderarbeid, uitbuiting, misbruik en geweld.
Wat gaan we doen met jouw hulp?

✓ Steun voor Libanese én gevluchte gezinnen: voedselpakketten, hygiëne artikelen, kleding en dekens. Dit om kinderarbeid tegen te gaan.
✓ Onderwijs (inclusief transport, lesmateriaal en een maaltijd) voor Libanese en gevluchte kinderen.
✓ Voorlichting voor ouders over de opvoeding en bescherming van kinderen. Ook is er psychosociale hulp.

Het is momenteel erg onrustig in het Midden-Oosten en we kunnen ons voorstellen dat dit vragen oproept rondom het project in Libanon. Voor dit project werken we samen met de christelijke organisatie ADRA. Zij besteden jouw gift volledig aan dit project. Politieke (of andere) partijen in de regio hebben geen invloed op de bestedingen. Geert Hendriks, directeur ADRA, zegt: “Op de plek waar we het project uitvoeren is het rustig. We verwachten daar ook geen onrust. Zoals het er nu voorstaat, loopt het project geen gevaar en kan ons werk gelukkig gewoon doorgaan. Ik heb met eigen ogen mogen zien hoeveel impact het project ter plaatse heeft.” 

Dit project is inmiddels afgerond. Dankzij jouw gift ontvangen gezinnen de steun die zij nodig hebben én kunnen kinderen naar school.

--:--