Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dagopvang voor kinderen & jongeren met een beperking in Moldavië

Kinderen en jongeren met een beperking krijgen in Moldavië niet de kans zich te ontwikkelen. EO Metterdaad wil daar verandering in brengen door een dagopvang.

Als je in Moldavië - het armste land van Europa - wordt geboren met een handicap, weet je één ding zeker: je telt niet mee in de samenleving. Het komt zelfs regelmatig voor dat ouders zich schamen voor hun kind als het een beperking heeft. Er rust namelijk een groot taboe op dit onderwerp.

Wat is er in Moldavië aan de hand?
  • Kinderen/jongeren met een handicap worden weggestopt in kindertehuizen van de staat of worden thuisgehouden, waar zij vereenzamen. Ze voelen zich minderwaardig. 
  • Maatschappelijke instanties en artsen geven verkeerde adviezen, zo raden zij aan het kind op bed te houden.  
  • Er is geen dagopvang waar mensen met een beperking zich kunnen ontwikkelen. 
Wat gaan we doen met jouw hulp?

✓ Met jouw hulp kunnen we een kleine, bestaande dagopvang uitbreiden, waardoor meer kinderen/jongeren speciaal onderwijs krijgen. 
✓ Ook wordt er passende zorg geboden op het gebied van logopedie, fysiotherapie en activiteitenbegeleiding.
✓ Kinderen/jongeren ontwikkelen zich en komen tot bloei. Ze maken contact met anderen in een liefdevolle en vertrouwde omgeving.

Dit project wordt uitgevoerd door onze partner Kom over en Help.

Dit project is inmiddels afgerond. Met jouw gift konden we de dagopvang uitbreiden, waardoor kinderen/jongeren met een beperking een waardig leven kunnen leiden.

--:--