Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Oorlog in Oekraïne - geef voor noodhulp

Er is nú behoefte aan hulp. Geef direct voor opvang, voedsel en traumazorg.

Oorlog in Oekraïne 

In Oekraïne is sinds 24 februari jl. een verschrikkelijke oorlog gaande. Er is een grote stroom van vluchtelingen op gang gekomen. Meer dan 4,5 miljoen mensen zoeken een veilige plek in het westen van het land of in een van de buurlanden.

Wat is er in Oekraïne aan de hand?

  • De Russische aanvallen in Oekraïne geven slachtoffers onder militairen én burgers. 
  • Vanwege de inval zijn er een enorme vluchtelingenstromen en is in verschillende buurlanden de noodtoestand uitgeroepen.  

Irina Linnik, directeur van een partnerorganisatie van Kom over en help vertelt: ‘We zien veel paniek, angst en bezorgdheid. Mensen vluchten massaal naar plaatsen waarvan ze denken dat het er veilig is, maar het is overal levensgevaarlijk.’

Ferenc Katko, landendirecteur van Dorcas in Oekraïne: ‘Dit is een nachtmerrie, alles is onzeker. De wegen staan vol files. Veel van onze projectdeelnemers zijn ouderen. Zij hebben geen geld en ook niet de lichamelijke conditie om te vluchten. Soms kunnen ze niet eens eten kopen.’

De grote humanitaire ramp in Oekraïne en buurlanden vraagt om onmiddellijke actie.Het Christelijk Noodhulpcluster verleent noodhulp in de vorm van opvang, voedsel, drinken, dekens, bedden en traumazorg voor de gevluchte Oekraïners.

Wat gaan we doen met jouw hulp?

✓ Opvangen van duizenden vluchtelingen
✓ Uitdelen van dekens en bedden 
✓ Uitdelen van voedsel en drinken
✓ Traumazorg voor mensen uit het oorlogsgebied 

Dit doen we in Oekraïne en in de omliggende landen waar de vluchtelingen stranden.

Help mee!

Dorcas, EO Metterdaad, Kom over en help, Red een Kind, Tearfund, Woord en Daad en ZOA vormen in deze noodhulpactie samen het Christelijk Noodhulpcluster. Bij grote rampen en crises komt het Christelijk Noodhulpcluster snel in actie met een noodhulpcampagne in Nederland. Ook ter plaatse werken de organisaties samen, zodat zij gezamenlijk snel en effectief noodhulp kunnen verlenen. Doe ook mee! 

Dit project is inmiddels afgerond. Met jouw gift konden we noodhulp bieden aan slachtoffers van deze oorlog.

--:--