Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Noodhulp voor overstromingen Pakistan

Eén derde deel van Pakistan staat onder water door extreme regenval. EO Metterdaad steunt drie organisaties die noodhulp bieden.

In Pakistan zijn heftige overstromingen, zo erg dat één derde deel van het land onder water staat. 33 miljoen inwoners zijn getroffen. Ze hebben huis en haard achtergelaten om een droge plek te zoeken. Vee is verdronken en de oogst is voor een groot deel verloren gegaan. Hulp is nu nodig in de vorm van voedsel en onderdak. Zodra het water zakt, zal er ook hulp nodig zijn bij de herbouw van huizen en het weer inzaaien van landbouwgronden.

Huis vernietigd 

Onze partnerorganisatie bezocht Hero en zijn vrouw Gudi. Zij wonen in het dorp Lalo Kolhi. Hero strijkt met zijn hand over de beschadigde muren van hun huis en zegt: “We hebben zelf ons huis gebouwd. Het heeft ons meer dan twaalf maanden gekost. Midden in de nacht vernietigden de regen en overstroming in één klap alles wat we hadden. Drie van onze vijf geiten stierven doordat het dak instortte. De andere twee geiten konden we nog redden en ook wij hebben het gelukkig overleefd.” Zijn vrouw vult aan: “Het was verschrikkelijk. Iedereen in het dorp rende voor zijn leven.”

Noodhulp

EO Metterdaad is begaan met de slachtoffers en ondersteunt financieel drie organisaties die noodhulp bieden aan de getroffenen van deze ramp. Met name in de provincies Sindh, Punjab en Balochistan. De geboden noodhulp bestaat uit onderdak, zoals tenten, voedselpakketten, hygiëne kits, medische zorg en wat er verder nodig is in deze situatie.

Dit project is inmiddels afgerond. Met jouw gift konden wij noodhulp bieden aan de mensen die getroffen zijn door deze overstromingen. 

--:--