Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hongersnood dreigt in Somalië

EO Metterdaad komt in actie voor Somalië. Dit Afrikaanse land wordt al meer dan 30 jaar geteisterd door gewapende conflicten en natuurrampen. Breng licht in de duisternis!

Zware regenval, overstromingen en extreme droogte hebben het afgelopen jaar 43.000 mensen het leven gekost. Nu hebben meer dan 6 miljoen mensen dringend hulp nodig. Veel mensen zijn op de vlucht geslagen op zoek naar veiligheid en eten. De vluchtelingenkampen zijn overvol. Er is gebrek aan alles: voedsel, water, gezondheidszorg en sanitaire voorzieningen. Met jouw steun kunnen we hulp én hoop bieden aan de mensen in de vluchtelingenkampen en de gemeenschappen eromheen.

Wat is er in Somalië aan de hand?
  • Er dreigt hongersnood: 6 miljoen mensen hebben dringend voedsel nodig. Veel kinderen zijn ondervoed.
  • De vluchtelingenkampen zitten overvol. Er is een groot gebrek aan hygiëne, schoon water en sanitaire voorzieningen. Dit zorgt ervoor dat ziekten zoals als diarree, malaria en cholera slachtoffers eisen.
  • Er is gebrek aan veiligheid. Vooral vrouwen en kinderen zijn kwetsbaar voor uitbuiting en geweld.

Een Somalische moeder: “Het regent hier dag en nacht. Het is een groot probleem en we hebben het heel zwaar. Het weinige wat we hadden, is vandaag door de regen weggespoeld. Ik heb alleen thee voor de kinderen. Help ons alstublieft. We hebben dringend hulp nodig.” (Bron: NOS)

Wat gaan we doen met jouw hulp?

✓ Ondervoede kinderen worden behandeld en krijgen bijvoeding. Mensen krijgen duurzame landbouwtrainingen, zodat zij ook bij extreem weer genoeg voedsel kunnen verbouwen.
✓ We zorgen voor toegang tot schoon water, schone sanitaire voorzieningen én basisgezondheidszorg om ziektes tegen te gaan.
✓ We zorgen voor meer veiligheid, bijvoorbeeld door aparte toiletten voor mannen en vrouwen. Ook geven we weerbaarheidstrainingen aan vrouwen en kinderen. 

Dit project wordt uitgevoerd door onze partner World Vision.

Hongersnood dreigt in Somalië. Breng licht in de duisternis en geef!

Geef nu
--:--