Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hongersnood dreigt in Somalië

EO Metterdaad komt in actie voor Somalië. Dit Afrikaanse land wordt al meer dan dertig jaar geteisterd door gewapende conflicten en natuurrampen. Door zware regenval, overstromingen en periodes van extreme droogte hebben meer dan 6 miljoen mensen dringend voedselhulp nodig.

Veel mensen zijn op de vlucht geslagen op zoek naar veiligheid en eten. De vluchtelingenkampen zijn overvol. Er is gebrek aan alles: voedsel, water, gezondheidszorg en sanitaire voorzieningen. Met jouw steun kunnen we hulp én hoop bieden aan de mensen in de vluchtelingenkampen en de gemeenschappen eromheen.

Wat is er in Somalië aan de hand?
  • Er dreigt hongersnood. 6 miljoen mensen hebben dringend voedsel nodig. Veel kinderen zijn ondervoed.
  • Er is een groot gebrek aan hygiëne, schoon water en sanitaire voorzieningen. Dit zorgt ervoor dat ziekten zoals als diarree, malaria en cholera slachtoffers eisen.
  • Er is gebrek aan veiligheid. Vooral vrouwen en kinderen zijn kwetsbaar voor uitbuiting en geweld.
Wat gaan we doen met jouw hulp?

✓ Medische teams behandelen ondervoede kinderen en geven bijvoeding. We trainen mensen in duurzame landbouwmethoden zodat ze – ook bij extreem weer - zelf voor hun eigen voedsel kunnen zorgen.
✓ We zorgen voor toegang tot schoon water, hygiënische sanitaire voorzieningen en basisgezondheidszorg om ziektes tegen te gaan.
✓ We zorgen voor meer veiligheid. Bijvoorbeeld door aparte toiletten voor mannen en vrouwen. Daarnaast geven we voorlichting en training voor weerbaarheid van vrouwen en kinderen. 

Dit project wordt uitgevoerd door onze partner World Vision.

Dit project is inmiddels afgerond. Met jouw gift konden we mensen in nood voedsel, water, hygiëne en veiligheid bieden.

--:--