Ga naar submenu Ga naar zoekveld

2Doc: 'Dood in de Bijlmer'

In de Bijlmer in Amsterdam Zuidoost heeft iedere cultuur zijn eigen rituelen rondom de dood. Aan uitvaartmanager Anita de taak om al die culturen warm te maken voor haar nieuw te bouwen multiculturele rouwcentrum midden in de Bijlmer.

Bekijk via NPO Start

De documentaire volgt uitvaartmanager Anita in de Bijlmer. Zij moet ervoor zorgen dat alle rituelen rondom de dood een plek krijgen in haar nieuwe multiculturele rouwcentrum. Anita begint vol goede moed aan een kennismakingstocht in deze voor haar onbekende wereld. Maar hoe dieper ze doordringt, hoe meer ze gaat beseffen hoe weinig ze weet van de verschillende culturen in de Bijlmer. Ze is een witte Nederlander in een gekleurde samenleving. Is het nieuwe rouwcentrum met alle culturen onder één dak een wens vanuit de Bijlmer of een utopie van een uitvaartbedrijf dat de markt wil veroveren? Anita blijft haar best doen om de Bijlmer voor zich te winnen, maar als de dood ook in haar eigen leven een grote rol gaat spelen en ze enige afstand neemt van het project, is het nog maar de vraag of het nieuwe rouwcentrum er gaat komen. De EO wil met het uitzenden van deze documentaire de diversiteit van Nederland in beeld te brengen. Ook wil de omroep laten zien dat je met oprechte interesse in de ander daadwerkelijk meer begrip creëert.

Geselecteerd voor nominatie Gouden Kalf 2021

Tijdens hetNederlands Film Festival worden de traditiegetrouw de Gouden Kalveren uitgereikt. In de categorie Lange Documentaires is 'Dood in de Bijlmer' geselecteerd voor een nominatie!

Op 27 september worden de nominaties bekend gemaakt. Houd de site dus in de gaten! 

Selectie Gouden Kalf 2021

Bekijk de trailer

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Ik Mis Je

In 2019 was Anita al eens te gast in het EO-programma Ik mis je, waarin het ging over het overlijden van haar vader.

Bekijk het fragment
--:--