Ga naar submenu Ga naar zoekveld

EOdoc: Stil water

Drie gezinnen moeten leren omgaan met de realiteit van een kind, broertje of zusje met kanker. De familie Goudswaard uit Alblasserdam met hun dochter Fien en haar twee oudere zussen Jette en Maud. De familie rondom Bente van Eersel uit Weesp, met haar grote broers Jens en Tim. En als derde het gezin Voerknecht met hun zoon Matthijs en zijn broers Steven en Reinier uit Pijnacker. De documentaire laat op een aangrijpende manier zien hoe het leven van de gezinsleden rondom Fien, Matthijs en Bente wordt opgeschud door deze ziekte. Lees meer

Kijk deze 2Doc nu bij de EO op NPO Start

Drie gezinnen moeten leren omgaan met de realiteit van een kind, broertje of zusje met kanker. De familie Goudswaard uit Alblasserdam met hun dochter Fien en haar twee oudere zussen, Jette en Maud. De familie rondom Bente van Eersel uit Weesp, met haar grote broers Jens en Tim. En als derde het gezin Voerknecht met hun zoon Matthijs en zijn broers Steven en Reinier uit Pijnacker. De documentaire laat op een aangrijpende manier zien hoe het leven van de gezinsleden rondom Fien, Matthijs en Bente wordt opgeschud door deze ziekte.

Wat gebeurt er in je lichaam?

Maar liefst 1 op de 3 Nederlanders krijgt ooit kanker. Na de diagnose staat je hele wereld op zijn kop: opeens ben je een kankerpatiënt. Kanker is een verschrikkelijke ziekte met vaak een grote impact op alle vlakken van je leven. Wat gebeurt er in je lichaam als je kanker hebt? Welke fysieke, mentale en maatschappelijke gevolgen heeft de ziekte? En waarom is het zo moeilijk om kanker te genezen?

Wat is kanker?
--:--